Kategoriarkiv: 2011

Hamnerö

Väderöarna Bohuslän 111111-13 Även om det började närma sig mitten av november gjorde den utdragna hösten att det var svårt att undvika ännu en övernattningstur. Vädret i veckan innan var rätt stabilt, inte så mycket sol tyvärr utan mest dis och dimma, men ovanligt milt och nästan ingen vind. Så Heidi och jag bestämde oss för att avsluta säsongen som vi började, i Fjällbacka. Massor av vackra öar, hyggligt skyddat och dessutom – om prognosen höll över helgen – kanske läge att ta sig ännu längre ut.. Läs mer »

Ljungskär

Blekinge Listerby 111016-17 Några dagars riktigt fint väder gjorde att Heidi och jag blev sugna på ännu en tälthelg. Prognosen lovade visserligen lite kallt på nätterna men annars strålande sol och nästan ingen vind. Och då vi båda ville vara med på klubbens bassängträning i Burlövsbadet på lördagen stack vi inte iväg förrän söndag morgon, mot Blekinge den här gången.. Läs mer »

Ulsholmen

Havstenssund Bohuslän 111007-09 Efter den fina helgen i Blekinge var det så dags för sena höstturen, sista punkten på klubbprogrammet. Och precis som förra gången hade det blåst rätt kraftigt veckan innan för att sen lugna ner sig lite precis till helgen. Eller lugnt och lugnt, kuling alla dagar dock omväxlande sydväst, nord och sen sydväst igen. Blekinge lockade med chans för mindre vind och sol medan Bohusläns prognos bjöd på extra allt. Lätt val alltså, västkusten.. Läs mer »

Bockö

Blekinge Matvik 110923-25 I slutet av september brukar MKK tillbringa en helg i Hällaryd och efter förra årets kulingtur tyckte vi det var dags för återgång till det normala igen. Så även om västan legat på rätt bra hela veckan innan, så mojnade det precis lagom till fredagen. Prognosen i övrigt var också helt ok, visserligen risk för lite stänk men fortfarande varmt i luften. Det var bara vattnet som redan hade nått vintertemperatur.. Läs mer »