Kategoriarkiv: 2012

Ven

ven121216_01

Ven 121216 Tyvärr var det inte riktigt läge för övernattningstur, som vanligt för mycket jobb, pepparkakshusbyggande och annat pyssel som ska vara klart innan helgerna. Men lite paddling borde det ju gå att klämma in, även om isen lagt sig inne i kanalen. Först funderade vi på att åka upp till Kullen men kom på att det var ju länge sen vi rundat Ven.. Läs mer »

Flakskär

Karlskrona östra skärgård 121102-04 Det är inte alltid helt enkelt att få ihop logistiken på turer med många deltagare, särskilt inte så här års. När vädret växlar från högtryck med klart o kallt som helgen innan, till lågtryck, visserligen något varmare, men mer regn o blåst, kan folk få hastigt ändrade planer. Först hade Marja-Liisa och Leif bokat alla tre stugorna på Flakskär hela Allhelgonahelgen. Tyvärr fick de förhinder och var tvungna att stå över. Därefter trillade ännu fler av, en i taget, två hoppade på, så tillslut blev vi fem stycken och en stuga. Lite trångt men roligare än att sprida ut sig och bo luftigt. Och så behövde vi ju inte riskera att frysa om vi bara behövde elda i en kamin. En något överdriven farhåga skulle det visa sig.. Läs mer »

Fjällbacka

Fjällbacka Bohuslän 121012-14 Den ganska blöta Blekingerundan senast gjorde väl antagligen sitt till att det inte blev någon direkt jätterusning då jag satte upp anmälningslistan för sena höstturen på klubben förra veckan. När det sen dagarna innan verkade som det skulle kunna bli aningens kyligt också, försvann dessutom hälften av de redan uppskrivna. Jaja, hursom – tillslut blev vi i alla fall tre som beslöt att pallra oss upp till västkusten och paddla runt i Fjällbacka en sväng.. Läs mer »

Bockö

Blekinge Matvik 120921-23 Även om det varit lite blötare än vanligt den här sommaren har vi hittills ändå haft ganska hyggligt väder på de flesta av MKKs klubbpaddlingar. Så även om det började kännas höst på riktigt inför vår helgtur i Hällaryd, var vi fortfarande rätt hoppfulla. Veckan innan pendlade prognosen mellan oväder och helt ok, men när helgen väl kom verkade den stanna på regn. Trots allt, hela 16 st som siktade på Blekinge fredag eftermiddag.. Läs mer »