Kategoriarkiv: 2013

Orust

orust131011-13_01

Orust Bohuslän 131011-13 Klubbens sena hösttur brukar vi hålla öppen in i det sista, vädret kan ju ställa till det ganska mycket så här års. Oftast blir det Blekinge eller västkust, lite beroende på vindriktning, behag & behov. Veckan innan hade vi härlig brittsommarvärme nere i Malmö, tyvärr såg helgen något blötare ut. Blekinge verkade också kunna få en släng busväder. Västkusten lockade däremot med sol fredag till söndag och svaga östliga vindar. Lätt val alltså.. Läs mer »

NIL Instruktör Norråva

norrava130920-22_01

Värmdö Norråva 130920-22 I helgen var det instruktörsexamination ute vid Värmdö öster om Stockholm. Examinatorer och kandidater samlas redan på fredagseftermiddagen medan resten av deltagarna dyker upp på lördagsmorgonen. Rätt lång körning upp från Malmö och en del köer innan Essingeleden gjorde att klockan hann bli halv sex innan jag var framme.
Kaffe & rulltårta och lite snack på verandan till Horisontkajaks och Norråvas golfklubb, innan det blev dags att packa upp grejerna. Egentligen skulle Carin och jag köra examinationen tillsammans, men hon hade råkat dra på sig ett trist ryggskott så Stefan tog över på lördagsmorgonen. Läs mer »

Veckotur i Bohuslän – Fjällbacka

bohuslan130713-18_34
Norra Bohuslän 130713-18 Vaknade tidigt på tisdagen av att solen stekte på tältet, den i o för sig väldigt informativa Kosterskylten fixade inte mycket skugga tyvärr. Sjövädret förutspådde sydvästliga vindar mellan 10 till 13 m/s men det var betydligt lugnare nu på morgonen. Det skulle inte bli några större problem för de andra att korsa fjorden. När jag spanade ut mot Koster kunde jag faktiskt se dem i kikaren, där de avtecknande sig som siluetter uppe på toppen av Brattskär. Långsam frukost, en kort vandring runt södra delen av ön, o sen dags att börja packa grejerna. Var klar redan innan nio men då jag misstänkte att de andra inte skulle vara riktigt lika bra på det, beslöt jag att paddla ner mot Resö och vänta in dem där i stället. Läs mer »

Veckotur i Bohuslän – Koster

bohuslan130713-18_32

Norra Bohuslän 130713-18 Efter att de senaste åren paddlat i både Stockholm och Ålands skärgårdar tyckte de flesta i klubben att det var dags för Bohuslän igen. Frågan var nog mest om vi skulle hålla till runt Orust & Tjörn eller Fjällbacka o Koster. Det blev norra delen med sjösättning vid Edsviks camping, strax söder om Tjurpannan. Vi var hela 26 stycken den här gången och delade upp oss i ett par, tre olika grupper, precis som vanligt. Jag var själv mest sugen på att paddla ensam ett tag och beslöt därför att börja med några dagars solopaddling. Men med möjlighet att haka på några av de andra senare under veckan. Och eftersom det går betydligt snabbare att packa bara en kajak så paddlade jag iväg först, strax efter fyra.. Läs mer »

S:t Anna

stanna130620-23_01

S:t Anna Tyrislöt 130620-23 Efter de senaste årens midsommarfirande i Misterhult beslöt klubben att dra längre norrut till S:t Anna. Det är visserligen ytterligare tio mils körning men vi har inte varit där sen 2004 så vi tyckte det var hög tid nu. Vi lämnade Malmö redan på torsdagsmorgonen och runt fyrasnåret började alla samlas nere vid hamnen i Tyrislöt. Sedvanligt pyssel med parkering av bilar och packning av kajaker, innan vi kunde sjösätta och paddla ut. Läs mer »