Kategoriarkiv: Kajaker

Corsa IV

Ännu en kajak Den här gången valde jag att inte följa upp bygget på bloggen. Dels kände jag att det inte skulle tillföra något direkt nytt då den i är så pass lik de förra kajakerna, både i form och byggsätt. Dels var jag lite mer pressad i tid med konkurrerande jobb hemma. Det gick åt ungefär lika många timmar som vanligt men jag lyckades klämma in allt inom dryga tre månader, och blev klar redan i månadsskiftet mars-april. Läs mer »

Ny långfärdskajak

co161210_01

Så var det dags igen.. De senaste åren har jag uteslutande ägnat mig åt att reparera kajaker, egna, kompisars och klubbens. Helt ok, man får hålla till i verkstan och konsumera pulverkaffe o ballerinakex. Men som att bygga nytt är det inte riktigt. Förutom att gelcoat och polyester är betydligt tråkigare att jobba med än trä och epoxi, är det lite för billigt och tar inte på långa vägar lika mycket tid i anspråk. Halvbra anledning att köra igång igen alltså.. Läs mer »

Verkstad

verkstad130411_09

Malmö Kanotklubbs verkstad är väl ett av de säkraste tipsen om man vill ha tag i mig. Antingen bygger jag nya kajaker eller reparerar trasiga. Eller så hänger jag bara där i största allmänhet o dricker pulverkaffe och käkar ballerinakex. Nu trodde jag det skulle vara lugnt ett tag framöver men dels behövde jag putsa upp min gamla träfärgade Corsa innan försäljningen, dels krävde den senaste SS:en lite översyn. Jag hade en svag misstanke att min fina lagning med silvertejp och Blekingetrafikens turlista kanske inte behagade hålla hela säsongen.. Läs mer »

Lack

Några lager lack och färg så var allt klart för den här gången.. Har mer eller mindre målat alla mina kajaker sen den första jag byggde vintern 2002. Då var det en hel del snack om varför man skulle täcka över allt det fina träarbetet med målarfärg men nuförtiden är det ganska vanligt. Både med trädäck och färgat skrov, men även helmålade kajaker. Är själv ingen renodlad trätaliban och tycker båda varianterna har sina för/nackdelar. Ett bra utfört träarbete kan visst vara snyggt att titta på men formen framhävs bättre med enfärgade ytor. Och det rör ju sig egentligen inte om en träkajak i dess renodlade betydelse, utan mer ett kompositbygge – glas/kolfiber & epoxi, och med gran som tungt men starkt distansmaterial.. Läs mer »