Fördäck

comp080205_01.jpg

Så var antagligen det sista träarbetet klart för den här gången. Visserligen lite träslip kvar – en snabbputs på ovansidan, och framförallt insidan, av däcket. Och det återstår ju förstås mycket annat pyssel men det är mest plastjobb i olika former. Om jag inte har räknat helt galet..

comp080205_02.jpg
Klart att köra..

När jag sågade ut för infällningarna i fördäcket lämnade jag två lister för att kunna skarva bättre. Genom att förskjuta fogarna och lägga de två första bitarna omlott fick jag ett starkare band i relingshöjd. Sen när glasfibern kommer på så blir det nog hållbart ändå men tills dess ville jag ha lite extra säkerhet.
Efter att ha fått rätt storlek på hålet stoppade jag in spantmallarna och markerade var de skulle kapats. När de väl satt på plats igen såg jag att infällningen kändes lite väl rak och stel så jag tejpade på en tunn list för att harmonisera mer med resten av däcket.

comp080205_03.jpg
Två första

Efter att ha knåpat dit de två första listerna var det bara att fortsätta i vanlig ordning. Några smala bitar ner mot relingen sen limma på upp mot toppen. De sista krävde något mer tejp för att bli där jag ville..

comp080205_04.jpg
Limma och tejpa

comp080205_05.jpg
Ganska mycket tejp faktiskt..

comp080205_06.jpg
Hel o fin igen

Hann med en grovslip också innan det var dags att gå hem. Tyvärr är det svårt att få till bra bilder. Antingen om man plåtar från sidan, då ser den för hoptryckt ut – eller så från stävarna och då blir den väldigt långsmal. Men i verkligheten är den faktiskt ganska lagom..

comp080205_07.jpg
Träklar

Det som står på tur nu är att gjuta nedsänkningar för däcksluckorna, få de på plats och sen grunda med epoxi. Med lite tur kan jag kanske lägga fiber på allt i helgen..

/ Ulf

7 kommentarer till “Fördäck

 1. Robert R

  Det blir en riktig snygging, denna kajak!

  Det ser så lätt ut och du har fått många sådana kommentarer, men för mig som är mitt uppe i mitt andra bygge så kan jag tycka att det är lite väl mycket ”TV-kock” på dina bilder 😉

  Hursom haver, snyggt var ordet, sade Bull!!

  /Rob

 2. Siven

  var inne och kollade live igår och det ser bra ut känns som du har magiska krafter eller något. Känner att det suger lite i plastartarmen.

 3. Ulf

  Erik; Hade inte sett de där sista bilderna på Commandern (lagt upp de nyligen?). Tycker Reval har ett rätt ok och konsekvent formspråk på hela serien (möjligtvis undantaget Cruiser..) och har sneglat en del på det men här var det faktiskt v ä l d i g t likt.. Kan dessutom vara så att mina infällningar är mer estetiska än funktionella och att Revalen har tvärt om..

  Robban; Tror nog du ska vara glad att jag inte är tv-kock på riktigt – kör för det mesta med påsmat på sprittrangia när jag är utomhus och det är ungefär lika underhållande som det låter.. 😉
  / Ulf

 4. Erik A

  Commanderbilderna har legat där sedan -06 förutom de av Magnus F som jag tog i höstas. Jag tycker att du fått till vackrare linjer, speciellt skrovet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.