Nedsänkningar luckor

comp080210_01.jpg

Jag tänkte använda samma sorts nedsänkning av luckorna som på den förra kajaken – lätta att göra och anpassa till de olika böjningarna på för resp akterdäcket, samt harmoniserar väl med formen runt sittbrunnen.

comp080210_02.jpg
Formar

När jag hade gjort klart formarna upptäckte jag att spraylimmet till att fästa plastfolien med var slut, men eftersom jag var lite stressad så jag körde med maskeringstejp som släppmedel i stället. Dålig idé. Fick hacka bort pluggarna – stökigt..
Det finns en utförlig beskrivning av hur man bör gå till väga på förra bygget.

comp080210_03.jpg
Något senare

comp080210_04.jpg
Inpassning

Sen är det bara att ta fram japansågen igen och såga upp några hål. Ett bra tips till – mäta först och såga sen..
Det räcker med att punkta fast formarna med snabbepoxi för det kommer ju mer väv både på in och utsida sen.

comp080210_05.jpg
Fram.. | ..och bak

comp080210_06.jpg
”Näe jag brukar inte spara mina penslar..”

Efter att allt satt på plats gick jag över hela däcket med långbräda och slipmaskin en sista gång och sen på med en epoxigrund. Använd en kortklippt pensel och jobba hårt så räcker en dryg halvdeciliter. Till sist lite tjockad epoxi för att runda hörnorna kring sittbrunnen.

comp080210_07.jpg
Fyllning

comp080210_08.jpg
Gammal & ny..

Hann även med att ge min gamla kajak lite TLC – den är ganska välanvänd och behövde några lager väv i för & akter. Ska se om jag inte kan få på ett lager färg också innan sommaren..

/ Ulf

9 kommentarer till “Nedsänkningar luckor

 1. Siven

  Skall du lägga de okomplicerade delarna med den lätta 80g väven du använt invändigt i skrovet. det borde funka mycket bra förutom runt suttbrunn och luckor. Dessutom borde det spara en del jobb med att få bort printthrough från väven

 2. Ulf

  Ähum.. försent – jag la ett lager kolfiber över hela däcket i går.
  Men på insidan blir det 80-väven + den tjockare runt brunn och luckor. Ska försöka slipa/fräsa bort så mycket trä som möjligt innan för att lätta något..
  / Ulf

 3. Björn svensson

  Hej Ulf

  Såg på Eriks blogg att du hade ”lite” tältabstinens. Och det var längesean jag var borta i Listerbysskärgård så jag tänkte ta mig en runda där om någon vecka eller så, så om du är sugen och har tid…. är det bara att höra av dig.

  //Björn S

 4. Ulf

  Jo lite tältning hade suttit som en toppaluva, behöver verkligen rensa ut slipdammet..
  Tyvärr ser programmet en aningens körigt ut framöver men skulle det dyka upp några håltimmar så hör jag av mig. Och Listerby passar perfekt..
  / Ulf

 5. LaRs

  Mycket läckert! Jag hoppas jag får möjlighet att kika närmare på din nya låda på DKM+. Innan start då såklart, för du lär ju glida iväg som ett skållat troll 🙂 Hur går det med träningen?

 6. Lars Sehnert

  Du är verkligen skicklig……allting ser så otroligt perfekt ut! Bara hålkärlsfogen vid sargen t. ex. en sådan fin har jag inte
  sett på länge. Jag antar att du maskera av med tape och använde en spackel.
  Hur som helst, allting ser så lätt och självklart ut……fort går det också!
  Vi förstår att all fritid gå åt. Lycka till i fortsättningen!
  / Lars Sehnert

 7. Ulf

  LaRs; Träningen går väl sådär, inte riktigt i klass med bygget om man säger.. Satsar just nu på en blandning av att vila mig i form, mental förberedelse och slipträning. Borde funka..
  Lars; Ingen tejp (fusk..), bara en liten spackelspade av en hyvlad räribba. Och en viss rutin.. Däremot blir det verkligen inte alltid så bra som tänkt, men dels visar jag inte alla stegen (dvs omgörningar/korrigeringar) varje gång och dels är jag rätt hemma i photoshop – och då kan det ju bli hur bra som helst.. 😉
  / Ulf

 8. jim s

  Det kanske är så att du bygger hela kajaken i photoshop, finns den i verkligheten?
  Hur som helst, det ser väldigt fint ut. Heja på, Jim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.