Klar

Hade egentligen tänkt att ta en stillsam fredagkväll och fixa det sista i lugn och ro innan helgen men sen dök Siven upp och smällde ihop roder & linor och då var det ju inte mycket att be för..


I vattnet för första gången.. – foto: Niklas Persson

Var lite lätt nervös vid sjösättningen men den kändes helt ok, betydligt stadigare än jag hade trott. Jag hängde på Ola och Siven ett varv runt kanalen och det funkade bra – jag kom inte s å mycket efter.. Sen körde jag ett par varv till för säkerhets skull och nu i helgen får jag väl nöta ordentligt.
Kommer med mer info..

Stort tack till Lotta & Niklas för champagne & choklad!

/ Ulf

14 kommentarer till “Klar

 1. Björn Svensson

  Hej Ulf

  Hon blev supersnygg. Tack att jag fått följa ditt bygge denna blåsiga vinter. Tänkte säga grattis men det tycker jag man säger till någon som fått något utan någon större prestation, så kanon snyggt jobb passar kanske lite bättre. Hoppas du kommer att trivas med din nya båt.
  Vi hörs
  /Björn S

 2. Siven

  Det var kul att man kunde snabba på någon liten del av processen 🙂

  kajaken såg ut att gå bra och känndes helt ok oxå förutom sittstälningen som känns förfärlig för en inbiten tävlingspaddlare men det skall sägas att jag aldrig suttit bra i en havskajak. Kajaken har en tendens till att resa sig lite i fören när man drar på men man känner inte att kajaken skulle sätta sig så jag tror det är bra för alla motionslopp och liknande att ingenting lär fastna i fören och väl ute på havet när vågorna trycker på bakifrån lär det vli åka av. Ulf har verkligen lyckats få till det ännu en gång (suprice) upp till bevis på morgondagens klubbtävling. Nu är det dags att ta igen 3-4 månaders missad paddling

  //Siven

 3. kenneth a

  Ulf !
  Det är bara att ännu en gång ta av sig hatten för ett mästerligt bygge. Har följt bloggen och med spänning sett kajaken växa fram från sas ax till limpa, förlåt båt.
  Att med hjälp av diverse dataprogram om skrovformer ta fram en modell är sin sak, men att på ett så proffsigt sätt fullfölja till färdig båt är något helt annat.
  Resultatet blev ursnyggt. Hoppas dina förväntningar blir uppfyllda om en riktigt snabb båt. Om inte, har du iaf något verkligt läckert att möblera med hemma i finrummet.
  Bra jobbat!

  /Kenneth

 4. patric

  Färgen är fin Ulf. 😉
  Ja, vad säger man… kanske helt kort: Grymt!

  ps. Jag gillar attityden: att sätta sig i sprillans ny, förmodligen rank, kajak i kallt vatten utan vidare genomströmningsskyddande kläder. Helt kort, igen: Kaxigt! 😉

 5. Urban

  Hatten av, djupa bugningar och bockningar!

  Tror nästan (inte riktigt men dock) att jag har längtat lika mycket efter att få se resultatet som du själv 🙂
  Varje gång det har varit tänt i verkstan har man smitit in och kikat och drömt om att själv förverkliga sina byggardrömmar. Tack Ulf för all inspiration och kunnande som du har förmedlat genom ditt byggande!

  Vad händer med den gamla nu?

 6. Ulf

  Stort tack för alla kommentarer – det värmer!!
  Får passa på att ursäkta för strulet med siten hela helgen – gjorde en inte helt smidig uppgradering av WP. Och allt var faktiskt inte bara mitt fel.. Bör dock vara fixat nu, peppar, peppar..

  Jo, jag vart rätt nöjd med slutresultatet..
  Det känns alltid lite konstigt i början när man byter paddel eller båt men det har ”satt sig” bra. Hann paddla en hel del under helgen och även en sväng ut på havet (i minimal sjö men med möte med lotsbåten..). Som sagt, mycket stabilare än väntat och hyggligt lättdriven – får se i kväll på klubbtävlingen om det verkligen går snabbare också. Har justerat styrningen så att jag fick lite mindre utslag – i början var den väldigt direktstyrd.
  Färgen är väl sådär.. För det mesta tycker jag den ser bra ut men ibland blir den lite tråkig. Siven hade en snygg tävlingsbåt i röd/vit/kolfiber i verkstan som såg rätt bra ut.. Hmm..
  Premiärkläderna var Crafttröja och långbenta tajts. Nytvättade för minimal lukt. Flytvästen verkar jag dock ha missat..
  Namnet följer det Italienska temat som jag har kört de senaste byggena; Corsaro, Corsa och nu Competizione. Börjar bli svårt att hitta på fler i den serien..

  Det kommer mer bilder när jag bara har paddlat av mig lite..
  / Ulf

 7. jim s

  Ulf,

  Jag Instämmer i alla hyllningar, – ett fantastiskt bygge. Din generositet med bilder och information är mycket uppskattad. Jag hoppas du få mycket nöje! Ett proffsverk.

  Låt nu inte eventuell brist på italienska namn hindra dig från att påbörja nya storverk (om sådana ska behövas) Ger du dig på snarlika former med lite annat stuk kanske du hittar inspiration kring begrepp som Campari (röd och rätt fyllig), Capri (liten och lite ettrig) eller nåt i den stilen, vad vet jag.

  Bry dig inte om laid back designs som aspirerar på inbakade dubbeldäckare med fyllning…

  Vinka när du sprutar förbi.

  Jim S

 8. patric

  Partybåten Confetti?
  Tvåmanskajaken Conflicto?
  Condeco för fikapaddlare (i göteborg)?
  Condoleezza för snabbare karriärister?

  Är postdeklarations trött&tramsig. Lägger omedelbart av min undermånliga humor genom att, trots självinsikt, trycka på Skicka kommentar. Verkligen dags att sova när inte ens det sista försvaret fungerar.
  Imorgon: mer lek med Lilla Danskan! 🙂

 9. Bengt Larsson

  Hej
  Spännande med en ny kajak, ser bra ut lite lik reval. Har du funderat på att låta någon tillverka den?

 10. Ulf

  Jo nån gång har väl tanken slagit en om man inte skulle försöka få lite inkomster på kajakeriet – och inte bara utgifter.. Men risken är att man förlorar en stor del av den ursprungliga glädjen om man blandar in pengar i det hela. Det blir som ett jobb liksom. Och ett jobb är sällan lika roligt som lek – det hörs om inte annat på namnet..
  Men man vet aldrig, tar mina andra jobb slut så kanske man står där och kränger kajaker en vacker dag.. 😉
  / Ulf

 11. Florian

  Hej Ulf!
  Jag har ju köpt den här kayaken av dig förra november, kanalen i Malmö var islagd och jag kunde endast provsitta den i ett vak vid bryggan. Den har sedan gått på vinterbetet sedan dess i väntan på varmare vatten, så lite vind och vågor som möjligt samt en paddelkompis att hjälpa till vid evtl kapsejsning. Igår var det så dags för en premiärtur i Vänern. Mot förväntan utan bad och med bara liiite panik, den är ju trots allt en agilare båt än min Prijon vet-inte-vilken-modell i plast. Competizione (eller som kallar den: Ulf) går faktiskt att paddla med trots begränsad erfarenhet (har bara paddlat i 2 år). Så nu räknar jag med fler tillfällen att test, flytta gränser, utmanar skön men inte ödet.

 12. Ulf Post author

  Hej Florian, kul att det gick bra med första försöket! Kommer ihåg själv hur det kändes och det vart rätt många varv i kanalen innan jag vågade mig ut på havet.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.