Epoxi och glasfiber

bygg060219_01.jpg

Igår lade jag på glasfiber på skrovet – 2 lager i botten och 4 i stävarna som är mest utsatta för slitage.
Jag blandar vitt pigment i epoxin för att få ett helt genomfärgat lager – dels tycker jag det ser snyggt ut med vit botten, dels är det mycket enklare att reparera skador med vanligt gelcoatspackel sen.
Lokalen som jag bygger i håller en ganska exakt temperatur, 19° och jämn luftfuktighet, vilket gör att efter en dags torktid går det bra att sickla glasfibern men svårare att slipa – efter två dagar däremot har den blivit så hård att slipningen är enklare.

Så idag jämnade jag till kanterna runt alla skarvbitarna och la på ett andra epoxilager. Om jag hinner det tredje lagret i morgon kan jag vända på skrovet och börja med insidan på tisdag.

Än så länge känns det som det har flytit på rätt bra, peppar, peppar..

/ Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *