Valö

Valöträffen 080627-29 Det var lite halvtaskigt väder med skurar hela vägen upp till Göteborg men som vanligt har man ingen aning om hur det blir sen när man kommer fram. Och när jag rullade in bilen på Escape ute i Önnered så kikade solen fram igen..


Sjösättning Escape

Snabb packning och sen iväg söderut innan det blev alltför mörkt. Måttlig västlig vind när jag passerade Kläven men sen rätt skyddat innanför Donsö och Vrångö. Skönt sätt att avsluta arbetsveckan med en liten sträckpaddling i solnedgången, i stort sett ensam på vattnet.
Kom fram till Valö strax innan elva och mötte Erik & Pia och Patric som satt på en bänk och mumsade skumgodis & alkohol..
Jag var rätt trött så det blev bara lite småsnack innan jag kröp ner i sovsäcken.


Solnedgång Kläven


Morgon Valö

Det var lite småmulet och gråtrist först på lördagsmorgonen men sen lättade det upp efterhand. Efter en ganska loj förmiddag med några frukostar & fika blev det övandring för några och paddling ut till Tistlarna för några andra..


Mot Tistlarna

Vinden hade mojnat något men det tog ändå nästan två timmar ut – fast lite av tiden gick till att kolla in alla sälarna vid de Inre Tistlarna. Patric körde dessutom med det smarta tricket att paddla baklänges för att få bättre överblick över de luriga djuren – funkade utmärkt..


Lunch Tistlarna

En perfekt eftermiddag med lunch och slappa i solen, och sen promenad bort runt fyren. Något snabbare paddling och småsurf tillbaks till Valö..


Skuggsidan


Solsidan


Ihopapackning


Tillbaks till Valö


Räkna kajaker..

Fler och fler dök upp under dagen och som mest var det nog ett 40-tal kajaker på klipporna nedanför fyren.
Efter maten tog jag en kvällspromenad runt ön. Nu hade tunga moln rullat in och det vart en ganska dramatisk solnedgång med fantastisk utsikt uppe på berget. Några små stänk men inte mer.
Mer snack och något senare sänggång den här kvällen..


Sista ljuset
stor bild


Utsikt mot Tistlarna
stor bild


Solnedgång över Kungsö


Morgonbad

Söndagsmorgonen började också rätt grått men solen kom tillbaka efter ett tag igen. Efter frukost och bad bland klipporna på sydsidan blev det sen ännu en sväng runt södra delen av ön.


Dags för öpromenad


Hemåt igen

Strax efter ett lämnade vi Valö och paddlade norrut, ganska kvaft och med en svag bris i ryggen. Förbi Vrångö och Donsö, till en eftermiddagslunch på Långholmen. Det kom några stänk när vi satt och fikade men det var knappt lönt att ta på sig regnjackan..
Resten av gänget skulle vidare mot GKF men jag vek av efter Knarrholmen, tillbaks mot Escape. Passerade några stråk av manetsoppa på vägen..


Clapotiscountry


Lunch Långholmen


Manetsoppa

Skönt att få komma ut en hel helg igen och det var alldeles för länge sen jag var i Göteborgs södra skärgård.
Det började bra med en kanonfin paddling ner på fredagskvällen – och sen blev det bara bättre. Trevligt sällskap, nästan inget problem med språket och några riktigt fina solnedgångar att varva ner till.
Valöträffen kan klart rekommenderas..
12+14+13 km paddlat, i varierat tempo..

/ Ulf

5 kommentarer till “Valö

  1. Ulf

    Nej det var ganska lagom tjöt. Ibland kunde man kanske urskilja en viss röst en aningens mer än de andra. Möjligtvis..
    Skönt att komma upp och paddla lite saltvatten igen – ska se om det inte går att klämma in Revhålmen sen också..
    / Ulf

  2. Ulf Post author

    Paddlar i bräckvatten just nu men sen kanske det börjar bli dags igen. Fast Valöträffen ligger väl strax efter midsommar..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.