Immeln/Raslången

Immeln och Raslången 080912-14 När Leif och jag kom ner till klubben på fredagseftermiddagen träffade vi Carin, Challan och Jesper som var på väg över till Klitmøller i Danmark tillsammans med Erik & Pia och GKF. Och medan de stack västerut körde vi mot vildmarken i nordöstra Skåne..
På vägen upp såg det rätt grått ut och hängde regn i luften men framme vid badplatsen i Mjönäs började det lätta upp och när vi paddlade ut i Immeln sken solen. Leif kände till några tältplatser och efter att ha kajkat runt en stund bestämde vi oss för en liten udde dryga kilometern bort. På kartan en ö men i verkligheten satt vi ihop med fastlandet..


Leif
stor bild


Landstigning


Liten eld

Det är mycket stenigt i både sjöar och skogar här uppe och inte helt lätt att hitta lägerplatser men uppe på kullen gick det bra. Upp med tälten och sen brasa och mat. Betydligt mer mat än brasa för Leif stod för maten (och då blir det både mycket och gott..) och det var ganska fuktigt i marken..
Fullmåne och kallt under natten.


Lördag morgon

När vi vaknade på lördagsmorgonen var det fortfarande ganska svalt men det värmde gott i solen. Lång promenad, frukost och sen några koppar kaffe i lugn o ro innan vi packade ihop och kom ner i kajakerna igen.
Väderprognosen löd växlande molnighet – chans till sol men inget regn – under hela helgen och nu började molnen återvända..


Immeln

Vi mötte upp med MKKarna vid Mjönäs och paddlade sen norrut. Motvind och grått hela vägen upp till lunchen på Högön, men på hemvägen mojnade det och vi fick en hel del sol. Loj paddling tillbaka där några tog en extra rast på Kvinnoöarna med vi hade lite paddelträning. Bad o fika i Mjönäs innan vi lastade bilarna och körde till scoutstugan Fågelsången i Kaffatorp.


Anna, som egentligen heter Ewa..


Stor eld

Vi har hyrt in oss här några år nu – 2 små stugor mitt inne i urskogen där man både kan sova inomhus, i tält eller i vindskydd, och med en stor eldstad med plats för alla. Brukar bli sena kvällar med mycket mat & dryck och olika diskusioner framför brasan.
På morgonen muttrades det visserligen lite om att det varit kallt och att några hade snarkat i tälten – inget som jag märkte dock, varken det ena eller det andra..


Raslången – fika Kiön

Andra dagen brukar vi paddla i Raslången som ligger strax öster om Immeln. En betydligt mindre sjö men med större trevlighetsfaktor och inte lika stenigt utan mer klipphällar att sola på..
Sjösättning i södra ändan, lunch halvvägs på Kiön och sen en snabb fika & badpaus i Blankaviken längst norrut. Lite bättre väder under söndagen, molnigt ibland men mycket sol och sensommarvärme däremellan.


Turledare Saied & Emil


Fika Blankaviken


Djur

Naturen häruppe känns väldigt långt ifrån det man är van vid ner på plättlandet i södra Skåne. Det är ganska kargt och på flera håll är skogen nästan helt ogenomtränglig. Man kan förstå att det i många år var en naturlig gräns mellan Danmark och Sverige.
Men Snapphanebygden är väl vårt ett besök – särskilt så här på hösten känns det helt rätt med den täta skogen runt omkring en!


Natur


Viktoria & Boel


Hemåt..

Totalt blev vi tillslut 20 deltagare från klubben – trevlig helg och stort tack till Saied och Emil som skötte turledningen på turen! 2+18+16 km.
Nu skulle det sitta bra med lite höstskärgård också, innan vintern kryper på..

/ Ulf

6 kommentarer till “Immeln/Raslången

 1. tommy hautop

  Hej bor söder om Kristianstad padlat mycket canadensare i idom vattnen mycket fint ska bli kul o testa med kajak håller på o bygger en Isfjord nu. Mycket fina bilder Mvh Tsommy

 2. Ewa

  Hej!

  Fina bilder från en trevlig tur…. ska försöka göra större intryck på dig nästa gång så att du kommer ihåg att jag heter Ewa och inte Anna 🙂

 3. Ulf

  Hmm, vet inte om jag hör dåligt eller bara lider av lite teflonminne – men nu ska jag nog komma ihåg..
  Jag försöker i a f bättra mig och inte göra om s a m m a misstag alltför många gånger i rad. Det är ju roligare med nya..
  / Ulf

 4. Lennart Nilsson

  Trevligt, fina bilder. Jag paddlat många gånger på dessa sjöar, med kanadensare. Vet inte om du kommer ihåg mig, men det är jag som bygger kajak i vardagsrummet skickade några bilder till dig vid den tiden din kommentar var att du aldrig skulle på ont om plats mera. Jag har följt ditt bygge då och då i våras, mitt bygge ligger fortfarande på stapelbädden blir färdig till sommarn.
  Mvh
  Lennart

 5. Ulf

  Även om det är vackert uppe i nordöstra Skåne så måste jag nog erkänna att jag hellre föredrar skärgård, och gärna då längst ut mot havet..
  Men jag kommer väl ihåg ditt bygge Lennart! Och som tur var har jag i dagarna lyckats lura till mig nån månad i verkstan nere på klubben – annars hade mitt vardagsrum också legat i riskzonen..
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.