Glasfiber däck

bygg060401_04.jpg

I torsdags lade jag ett lager glasfiber på hela däcket och i går kolfiber över infällningarna på fördäcket och runt alla nedsänkningar vid luckorna och sittbrunnen.
Så i dag hade det torkat så pass mycket att jag kunde sickla ner kanterna och göra en grovslipning innan jag lade det andra epoxilagret.

bygg060401_02.jpg
Bakluckan..

bygg060401_03.jpg
Sittbrunnen och infällningarna i fördäcket

Eftersom kolfibern är så pass mycket grövre i strukturen kommer det nog att krävas mer slipning och ett extra fyllnadslager epoxi på alla de ytorna innan jag lägger slutstrykningen.

bygg060401_01.jpg

Jag börjar fundera på att kanske måla däcket svart i stället – men fortfarande med alla infällningar, sarg och sits i klarlackad kolfiber. Borde kunna se lite propert ut..

Ulf

5 kommentarer till “Glasfiber däck

 1. Björn Thomasson

  Hallå Uffe – du har glömt att inför fotograferingen plocka undan de båda verktyg som syns mot väggen till höger om kajaken på översta bilden. Folk kan få för sig att även du tillämpar the carpenters rule: Cut to fit – beat into place…

 2. Ulf

  Ja, bra verktyg är halva jobbet. Även de 7 fogsvansarna och 35 sorterade skruvmejslarna kommer väl till pass..
  Jag tyckte att svart verkade lite piffigt när jag hade lagt den pigmenterade glasfibern men det finns ju gott om tid att ändra sig igen..
  / Ulf

 3. Björn Thomasson

  Ja, verktyg är bra (den som bara har en hammare tenderar att se alla problem som spikar) – men de röda boxhandskarna på väggen blir man lite nyfiken på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.