Klar

co090513_01

Ok, lika bra att erkänna direkt, det har varit riktigt kasst med uppdateringar på hemsidan nu i slutfasen av bygget. Dels har jag haft alldeles mycket att stå i, förutom själva kajakeriet då, dels har jag väl antagligen inte känt mig lika motiverat eftersom stora delar har varit samma procedur som föregående gånger.
Hursom, nu ett snabbt hopp framåt.. Jag vart klar med all lackering under förra veckan och i torsdags kväll kunde jag ta premiärturen ut på havet runt Bo01.

co090513_02
Första provsittningen..

Det är alltid lite nervöst första gången man lägger i kajaken i vattnet. Visserligen har jag räknat mycket på allt och det brukar stämma rätt bra, men ibland gör man en del tankefel som kan hänga kvar utan att man lägger märke till de. Man ser egentligen felet men hjärnan läser rätt.. Dessutom vill jag gärna göra klart allt och sjösätta offentligt – inga fega smygtester innan det är klart. Så det kan bli allt från total succé till pinsamt fiasko. Och som vanligt hamnar det väl nån stans mitt i mellan, fast kanske lite mer dragning åt det braiga..

co090513_03
Ena sidan..

co090513_04
.. o andra..

co090513_05
Gran Turismo

Och provturen gick bra. Den känns till stora delar ganska lik Corsan i prestanda och uppträdandet på vattnet, fast lite rymligare i sittbrunnen. Vilket också var ungefär vad jag hade som målsättning.. Det enda negativa var väl egentligen att den fuktade lite i bakre skottet – kräver nog lite mer sikaflex runt lucksargarna. Var upp i Stockholm under helgen och lyckades lägga dit de första reporna i botten också, så nu är det väl bara att köra på..

Ska se om jag kan få till mer bilder senare..

/ Ulf

18 kommentarer till “Klar

 1. Ola

  Grattis till ännu ett ända ner i minsta detalj välgjort bygge!!
  Hoppas du kommer trivas i den.
  …vad bygger du nästa vinter?

 2. Erik Barkefors

  Det är andra bygget jag följt på din hemsida och jag är lika ”impregnerad”!

  Hoppas den håller bättre än en Opel Corsa i eventuella krocktester 😉

 3. eriksjos

  Ser ju inte alls särskilt anskrämligt ut! 😉
  Finfint som vanligt!
  Hoppas på lite vågor kring Tärnö om två veckor då?!

 4. patric

  Snyggt som satan!

  Och jag gillar namnet, jag hade hunnit fundera lite på det…
  Jag vet ju att du funderade lite på däcket – känns det fortfarande rätt med trä? Snyggt säger jag!

  [Gällande ”resten”: ingen ko, ingen is, ingen stor rackans ko på illtunn is. Har precis fått upp Lilla Danskan. Jag har fortfarande målbild/förhoppning till Valöträffen… 🙂 ]

 5. Erik Frantzen

  Det har været en stor fornøjelse at følge endnu en kajak der er udsprunget fra din hjerne og dine hænder.
  Tillykke med det fine resultat.

  Erik F

 6. jims

  Så flott!
  Mycket vackra linjer, den är så läcker. Hoppas verkligen du kommer att trivas. Imponerande hantverk också.
  Hoppas man få titta närmare på den nån gång och klappa lite.
  Vi ses,
  Jim

 7. Ulf

  Stort tack för alla kommentarer! Jag får alltid en liten svacka efter att ha avslutat sådana här stora projekt, det är lättare att hålla på än att komma fram liksom. Men nu har jag paddlat så mycket jag bara har hunnit och det känns rätt ok ändå, och framöver kommer jag nog förhoppningsvis trivas riktigt bra med den..

  Ola; Nästa vinter blir det ingen verkstadsvistelse utan antagligen något mer normalt typ hur att bygga ett liv eller nåt..

  Daniel; Tack!

  Carin; Fredag morgon var det ja, ska bara börja packa mina grejer först..

  Pia; Jo nytt trä är lite blekt tyvärr, hade hellre haft mer kontrast mellan skrov och däck. Men det brukar mörkna till en mer gyllengulfärg efter ett par år (då jag oftast redan har gått vidare till nästa kajak i o f s..).

  Erik; Hade mer Ferraris och Laverdas versioner av Corsa (lopp, tävling, kapplöpning) i tankarna än Opels något vanvördiga tolkning. Gran Turismo (eller Gin Tonic om man är i den branschen..) trivs jag dock bra med – en lite touringaktigare version av den mer sportiga Corsan.

  Erik; Nytäppet är inplanerat. Och gärna lite vågor..

  Patric; Ska börja putsa upp din kajak nästa vecka. Det tar nog tyvärr 2-3 veckor så till Täppet är den inte klar men nån gång i början på juni kanske..?

  Erik; Skönt att vara klar, så kan man sitta i lugn och ro och kolla ditt bygge på nätet.. 😉

  Jim; Vi syns väl på Stocken som vanligt, om jag inte hinner upp nån sväng innan..

  / Ulf

 8. Erik A

  Otroligt vackra linjer! Stram, men ändå fylligt linjespel, eller hur jag skall uttrycka mig.
  Smart att placera skäddareglaget lite framför kroppen.
  Hoppas att den fungerar bra.

 9. Ulf

  Hrm, dessutom uppe den här helgen också, tvärsöver Trälhavet på Värmdö.. Tyvärr var det jättestressat och fullproppat hela tiden så det vart inte många minuter över. Men nästa gång lovar jag bot och bättring..

  Erik; Jag brukar vilja ha reglaget strax framför kroppen så man ser det lätt, men inte så långt fram att knäet tar i. Och på vänster sida så man slipper släppa paddeln med högerhanden. Linjerna känns rätt ok så här när man har hunnit smälta det lite (fast jag vill gärna ha mer kontrast mellan skrov och däck, ser aningens klumpig ut nu..).

  / Ulf

 10. Pingback: Holzbootsbau.ch » Blog Archive » Update: Seekajak Renner

 11. Ulf

  Med tanke på hur sporadiskt det har skett tidigare vore det antagligen osedvanligt dumt att säga något – men vi ska faktiskt till Åland nu i sommar och det ligger väl lite åt det hållet..
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *