Montering

bygg060508_01.jpg

Efter några intensiva veckor när jag har tillverkat de olika delarna, sits, skott, linfästen mm, har det känts lite som man bara har stått och stampat – men nu börjar äntligen det mesta falla på plats..

bygg060508_02.jpg

bygg060508_03.jpg

Jag har hittat ett roder som verkar funka ok och som jag ska gjuta av, och alla slangar är dragna.

bygg060508_04.jpg

14 st försänkta linfästen ordentligt inplastade.

bygg060508_05.jpg

För hålen i stävarna har jag gjutit glasfiberrör.

bygg060508_06.jpg

Skottet, som dessutom fungerar som fotstöd, är gjort i 6 mm plywood och har en knäck på den övre delen för att ge plats för manövrera rodret med tårna. Baksidan är förstärkt med en tunn kolfiberbalk och jag har försänkt 4 st M6-bultar till fotpedalerna.

bygg060508_07.jpg

Sitsen har jag fäst ordentligt i bakkant av sargen – här kan det bli rätt stor belastning så jag lade 6 lager glasfiber.

bygg060508_08.jpg

Till slut passade jag på att limma ihop skrov och däck..

Det som nu återstår, förutom extra remsor runt relingen och sitsen, är bara skäddareglaget och knästöden.
Men nu får den torka lite först för jag måste sitta i kajaken en stund för att verkligen känna in hur de ska vara utformade – för att ge bra stöd men ändå tillåta att jag arbetar ordentligt med benen. Och det är inte mycket spelrum runtom i sittbrunnen..

Sen återstår bara lackeringen innan Nytäppet..

/ Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *