Första utvärderingen

corsa060615_01.jpg

Nu har jag hunnit paddla kajaken i ett par veckor och den börjar kännas hemma..

Förutom två helgturer med tält och mat, så har det mest blivit kortare ströpaddling med lite lek o bad. Har även testat några varv runt kanalen också, och då kapat ca 2 min på milen. Är nog för otränad fortfarande för att kunna dra några exakta slutsatser dock..

corsa060615_02.jpg
Sittbrunnen med clamcleat för skäddan

corsa060615_03.jpg
24 cm bak och 15 fram – pysselpackning..

corsa060615_04.jpg

Sittställningen är något tajtare än den förra men det verkar funka att arbeta med benen mellan knästöden när det behövs.
Manöverbarheten är mycket bra. Lätt att svänga med lutning och paddel, och accelererar snabbt – lite gocart-känsla över det.
Toppfarten vet jag inte riktigt men åtminstone marschfart känns helt ok.
Den går mjukare i sjö. Efter att ha börjat med plattbottnat och sen gått vidare med mjuka slag, kändes rund botten först lite rankare – men det försvann ganska snabbt..
Fylligheten i stävarna gör att den stampar mer i motsjö men desto bättre i sidsjö och surf.
Väldigt lättrollad.
Helt täta luckor – på Nytäppet tryckte jag in min dunsovsäck lös i framskottet, utan vattentät säck..
Vikt ca 19 kg med allt (utom roder..). Ska försöka få till roderlösningen innan semestern.

Nackdelar då? Förutom att det tar mer tid att packa genom luckorna så var det väl mest färgen – svart gör att man ser precis alla repor och smuts..
Men det kan ju lätt åtgärdas på (må gud förbjude..) nästa kajak..

/ Ulf

5 kommentarer till “Första utvärderingen

 1. jim s

  Kul att ta del av dina intryck. Det måste kännas bra att kajaken ger dig feedback på det noggranna arbete du lagt ner! Kajaken verkar vara följsam, lättmanövrerad. Behöver Du fortfarande roder?
  Måla om i mer förlåtande kulör, västkustgrå eller likande. (Du kan ju också slipa ren den och lacka…)
  Hälsn
  Jim S

 2. Ulf

  Egentligen klarar jag mig rätt bra utan men tror nog att roder kan underlätta vid surf och framför allt när man tävlar. Om inte annat så kan det vara kul att prova och se skillnaden. Men den största vinsten går nog att hämta hem med mer träning och bättre teknik..
  Slipa ren och lacka går bort för glasfibern på hela båten är genompigmenterad, men en annan färg på däcket kan det ju bli nästa gång.. 🙂
  / Ulf

 3. Ulf

  Röd låter inte helt orimligt, så får man ju dessutom se hur den skulle ha sett ut.. Men det får bli en senare fråga, inte riktigt sugen på att springa in i verkstaden igen på ett tag..

  Näe, ”-2 min” gäller kanalmilen – Malmö runt x 2..
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.