Misterhult

Misterhult Klintermåla 100624-27 I år var det hela 25 deltagare på listan till MKKs midsommartur i Misterhult. Eftersom vi lämnade Malmö redan runt 2 på torsdagseftermiddagen var det fortfarande ljust när vi kom upp till Klintemåla. Med en så stor grupp blir det för trångt på de flesta öarna så vi beslöt att dela upp oss lite. Några stack direkt upp för att muta in Brändö då vi hade hört rykten om att det var många paddlare på plats i trakten, medan restan av oss paddlade österut.
Gott om båtar och midsommarfirare i sundet vid Älö men när vi sen vek av mot Stora Vippholmen blev det lugnt igen. Då vi närmade oss sydspetsen såg vi en bekant kajak, Kenneth & Kerstin hade slagit upp sitt tält i den lilla dungen. Men runt hörnet finns gott om plats för många tält och fin utsikt, om inte ostan ligger på allt för mycket.


Heidi
stor bild


Packa upp, Huvfallsö

Eftersom Dagmar, Marja och jag tältade här förra midsommar beslöt att fortsätta en bit till. Kurs sydväst mot Huvfallsö söder om Strupö, som Erik hade sagt skulle vara fin. Jag visste inte riktigt var på ön som var bäst så vi irrade runt en stund i mörkret. Tillslut hittade vi i a f en fin klippa med misstänkt många tältstenar. Upp med tälten och därefter mat. Rätt sent, eller tidigt, har jag för mig..


Måne över Eknö


Huvfallsö, fredag morgon
stor bild

Egentligen skulle jag nog ha velat sova ut mer på morgonen men solen stekte på bra och gjorde det omöjligt att ligga kvar. Efter ett tag vaknade även Dagmar o Marja och sen gick hela förmiddagen, och halva eftermiddagen, till att fika, bada o lite skitsnack där i mellan. Aningens för varmt att paddla ändå..
Vi kom på att det tydligen var samling på Brändö klockan 4 så det blev lite stressigt mot slutet. En halvtimma innan lyckades vi ändå få ner våra grejer i kajakerna och sträckpaddlade norrut.


Marja, fredag förmiddag


Utsikt Brändö


Kjell, Challan & Jesper

Framme vid Lilla Brändö träffade vi resten av MKK:arna, ett gäng från Helsingborg, Kenneth & Kerstin från Karlshamn och några Kalmarbor. Storfest på gång med andra ord.
Vi slog upp tälten på östra sidan, kvällsskugga men morgonsol, fina badklippor, och just den här kvällen, lite lugnare. Mitt under midsommarmaten kom Kjell, Challan och Jesper paddlande över fjärden. Kjell hade bränt överarmen på lite kokhett vatten och de hade varit inne i Västervik för omplåstring. Han såg väl inte helt glad ut men det verkade funka rätt ok ändå.
Senare på kvällen gick vi över till viken på norrsidan för solnedgång och allmänt socialiserande. Innan läggdags ett sista månskensdopp..


Midsommarafton


Nattdopp


Morgondopp
stor bild

Jag vaknade redan innan tidiga sjövädret kl 5.55 och låg och lyssnade in paussignalen som föregår; dum dedum dedum dum dum. Efter naturmorgon i P1 tyckte jag de var dags för dopp och kaffe och runt sjublecket började en del andra också röra på sig. Fler bad, fika och lite skitsnack på klipporna innan vi började fundera på vad vi skulle göra resten av dagen. Ett gäng stack vid 11, några till en timme senare och resten stannade kvar. Dagmar, Marja, Viktoria, Heidi, Anna, Aramis o jag beslöt oss för att hitta ny tältö till kvällen.


Morgonfika
stor bild


Utanför Örö
stor bild

Efter lite skärpningen den här gången kom vi iväg redan vid två och paddlade österut. Fortfarande klarblå himmel och riktigt varmt men utanför Örö fläktade det i alla fall något. Runt St Tjärnskäret, in vid Gröttleskär och sen runt Berkskär innan det var dags för hägerspaning norr om Strupö. Inte riktigt lika många som förra året.


Heidi & Marja, hägerspaning


Kajakparkering & älgspaning

Mellan Kålsö och Strupö ligger ett lite skär där vi tänkte gå i land för en eftermiddagsfika. Precis när jag hade dragit upp kajaken såg de andra två älgkalvar som stod o spanade i snåret. Men de tycke nog det blev för mycket trängsel och simmade iväg åt vadsitt håll.
Så fika med gå ner i brygga togs på östsidan av Kålsö i stället..


Fika Kålsö


Ibland vet man inte riktigt..


..vad man ska skriva..


Heidi & Viktoria på väg söderut


Tillbaka på Huvfallsö
stor bild


Kvällsdopp
stor bild

Efter att ha slappat klart så fortsatte vi vidare söderut. Vi hade snackat om både Boskär och Grytet men eftersom vi inte visste hur de såg ut och hur många tält som skulle få plats, tog vi Huvfallsö igen. Dessutom hade ju klockan av nån konstig anledning sprungit iväg en del..
Upp med tält, bad och sen matdags.


Anna & Aramis


Viktoria, Anna, Heidi & Aramis

Jättefin kväll! Vi satt uppe ganska sent och sen tog vi en promenad upp till toppen. Eller vad vi trodde var toppen i a f, det stod ett lite kummel uppe i skogen och man kunde skymta öarna runtomkring mellan träden. Det blir ju inte riktigt mörkt så här års och fullmånen gav nästan slagskuggor.


Lördag kväll
stor bild


Måne över Huvfallsö
stor bild


Morgondopp
stor bild

Söndagsmorgonen började i samma tema men nu kände jag att jag kunde skippa första morgonsändningen. Alltså lite senare start men sen bad, fika och bad igen..
Eftersom det var bestämt samling i Klintemåla redan kl 1 fick vi göra en rejäl kraftsamling och kom faktiskt i kajakerna strax efter 12.
Som alltid en melankolisk känsla att paddla tillbaks efter att ha varit ute några dagar. Visserligen vill en liten del av en hem till verkligheten igen, men största biten hade helst stannat kvar..


Packa kajaker


Viktoria

En verklig kanonhelg! Efter en seg vinter och vår kom högsommarvärmen precis rätt – jag tror knappt jag kan minnas en midsommar med lika bra väder.
Trots att vi var så många deltagare lyckades Heidi, Janina o Jesper som turledare få ihop allt bra. Brändö var kanske i trängsta laget men för en midsommaraftonkväll satt den perfekt!

Något lite paddlat; 7+7+10+6 km, men vääldigt många bad..

Viktoria har lagt ut en del bilder från helgen och Dagmars, Heidis och hennes extratur på långfärdsbloggen. Även Kenneth och Christian har en del. Erik o Pia var också i krokarna men de lyckades vi på något outgrundligt sätt missa..

/ Ulf

4 kommentarer till “Misterhult

  1. Ulf

    De var ju lite skygga o inte helt lätta att fånga på bild, dessutom tyckte jag det var viktigare att min fina kajakparkering kom fram ordentligt. Men om man tar fram förstoringsglaset och spanar i bakgrunden så kan man ana en ljusare fläck som jag nog vill påstå är en älgkalv. Kan i o f s föreställa nästan vad som helst som man tycker passar in..
    / Ulf

  2. Pingback: Herr Hult bjöd på gotteväder « Gott ute och inne

  3. Pingback: Mer midsommar i Misterhult | kajaknördar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *