Klippeklint

Blekinge Listerby 100702-04 Planen var väl egentligen Valöträffen men Heidi och jag var aningens tveksamma – visserligen vore det jättekul att komma upp till Bohuslän och träffa alla från GKF, men samtidigt kändes det som vi hade fått en rejäl dos kajakträff redan helgen innan. Så jag garderade med några extra sjökort och efter att ha lämnat Malmö tog vi motorvägen rakt fram upp mot Blekinge i stället..
Vi diskuterade några olika alternativ i bilen, och kom till slut fram till att Listerby passade bäst. Efter att ha irrat runt en stund bland sommarstugorna var vi slutligen framme i Kuggeboda runt tio. Har kört här många gånger men har tydligen svårare att hitta i dagsljus..


Kuggeboda fredag kväll

Helt stiltje när vi paddlade ut. Vid Ljungskär låg redan en motorbåt så vi fortsatte österut till Arpökalven, där vi var ensamma, till att börja med i a f.. Upp med tält och sen sitta och snacka rätt sent.


Arpökalven lördag morgon..

På morgonkvisten kom fåren förbi och hälsade på, och därefter kom en första båt. Och därefter en till, och sen flera till.. Framemot lunch var det vääldigt många båtar vid klipporna runt hela ön. Som tur var gick det att klämma ner sig för bad med jämna mellanrum..
Vi låg kvar och solade & fikade halva dan och det var inte förrän sen eftermiddag vi kom i kajakerna igen.


.. o något senare..


Västra Hästholmen


Karlskrona
stor bild

Nu var det något svalare i luften och skönt att paddla. Först rakt österut över Hästholmsfjärden, genom det smala sundet vid Västra Hästholmen och sen runt Hasslö. Vidare söderut vid Bollösund och precis när vi kom ut på öppet hav och skulle vika av västerut igen, gick vi iland på Klippeklint. De flesta öarna här ute är ganska låga men Klinten har en hög klippa längst ut på södra spetsen med en perfekt tältplats innanför.


Klippeklint


Små och stora båtar
stor bild


Tältplats
stor bild

En snabb hoppa-i-land-fika o sen upp med tälten. Bad o mat i vanlig ordning. Myggen brukar hålla låda nån timma runt solnedgången men sen gå och lägga sig. Lång kväll med öpromenad och snack sent in på natten..


Kvällsbad
stor bild


Kvällsutsikt
stor bild


Solnedgång över Hasslö


Söndag morgon, Aspö

Vaknade tidigt söndag morgon och tog en morgonpromenad, bad och sen en liten extra tupplur..
Den här gången var vi något ensammare, under dagen kom det visserligen förbi en båt men den höll sig i skymundan på andra sidan. Ingen direkt brådska nu heller så vi körde gårdagens tema, mest bad o fika hela dagen. Vi lyckades till och med att bli färdiga ännu senare – inte förrän runt sex var vi klara att paddla hem..


Söderut
stor bild

Klippan
stor bild


Packa & borsta tänder


Havspaddling
stor bild

Fantastisk kväll och jättefin paddling söder om Bollö och Hasslö. Svag dyning snett akterifrån och ett lätt soldis. Inga båtar i början men sen när vi kom in i skärgården igen så dök det upp några semesterfirare. Dock är de ofta betydligt mindre och långsammare än på Västkusten t ex, något jag tycker bidrar till den lite lojare stämningen i Blekinge.
Sista biten gick inte fort men vi var tillbaka innan åtta. Packa och sen ett sista dopp.


På väg hem
stor bild


Sista doppet
stor bild


Solbrända

Toppenhelg i Blekinge! Arpökalven är visserligen trevlig men man bör antagligen hålla sig borta mitt i semestern. Klippeklinten var däremot en kanonö! Det går nog att smyga dit i nästan alla väder och väl framme har man en fin tältplats med bra lä bakom klippan. Inåt land kan man visserligen ana Karlskrona långt bort men sen har man bara havet runt omkring.
Det stod några skyltar om att man inte borde plocka upp odetonerade granater men vi hittade inga tyvärr..

Så Valö får ligga kvar ett tag till. Dock blir det Bohuslän redan till helgen!

Jättelitepaddlat och sent på dagen dessutom, inte i kajaken innan 17 nån gång..
3+8+11 km.

/ Ulf

3 kommentarer till “Klippeklint

  1. eriksjos

    Paddlade förbi Klinten i fredags, såg superfint ut. Får nog bli nästa runda i de krokarna när det är finväder. Bodde på Långaskär strax norr om där har vi inte varit iland tidigare. Riktigt fin ö.

  2. Ulf Post author

    Har för mig att det låg en del båtar där när vi var förbi, därför fortsatte vi söderut. Men det kanske inte var riktigt samma trängsel nu..:) Hursom, fräcka öar o kul när man inte har varit där så mycket..
    / Ulf

  3. Pingback: Slädö, Utö och lite tjuvtältning | kajaknördar - paddling verkar kul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *