Dalsland Kanotmaraton+

dalsland060812_02.jpg
Carin Petersson 6.34.18 – 6:a i K1 Damer

Bengtsfors 060812 I lördags gick tredje upplagan av Dalslands Kanotmaraton+ – 5,5 mil och runt 800 deltagare.
Som vanligt ett mycket trevligt och välordnat arrangemang. Tyvärr var vädret lite sämre än föregånde år – vi slapp visserligen regnet men vinden, 6-10 ostlig under dagen, gjorde det nog kämpigare för många.
Jag hade ju som målsättning att komma under 6 timmar den här gången och under de två första delsträckorna gick det bra. På den tredje distansen öppnade sjön upp sig mer och vi hade ganska rak sidvind under ca en mil och då började jag tappa fart. Fjärde och femte etapperna kändes ganska sega – öppet vatten och sned sid/medvind, plus att jag var rätt trött också.. Tog dessutom ett extra lyft på sista stoppet för att få röra på kroppen lite.

dalsland060812_01.jpg
Jan Holst 7.06.10 och Jacob Engellau 6.47.53 i varsin VKV 101

Men med tanke på att eliten tappade ca 10 min från förra året, jag hade inte hunnit fixa rodret utan fick köra med bara skädda och att jag plockade upp två badare på vägen så känns resultatet, 6.06.26, ändå rätt ok. Men nästa år, då..

Fler resultat från MKK:
Magnus Ljungberg 1.50.57 – 1:a i K1 Junior!
Annika Nielsen 7.06.35
Björn Thomasson 6.48.07

/ Ulf

6 kommentarer till “Dalsland Kanotmaraton+

 1. jim sandkvist

  Såg dig på TV i söndags, intervjuad för något sportprogram. Inte illa att konkurrera med EM i friidrott, om än i 20 sek!
  Jim

 2. Ulf

  Jo, det är kul att kanotsporten får en liten glimt i rutan – fortsätter det så här kanske jag snart måste inhandla mig en TV..
  / Ulf

 3. Erik A.

  6:06 är väl ändå ett ganska bra betyg både på din kondition och din nya kanot. En klubbkompis badade tre gånger under årets DKM, så lite skvalpigt måste det ha varit.

 4. Ulf

  Det var mest precis efter jag hade gått i mål som jag var lite besviken, nu känns det rätt ok. Men ska det gå fortare än så här får jag nog ta Sivens råd och sätta mig i rankare kajak med en annan paddel..
  Får väl funder lite under hösten om jag orkar med ett bygge till annars får det väl bli köpebåt. Hursom, det är rätt kul att köra lite lopp ibland också..
  / Ulf

 5. Mr.Rex

  Rejsingpajsarna sitter ju ganska högt i sina k1:or för att få bättre ”tryck”.
  Hur skulle det påverka din Njord tror du, vågar någon tro på en påvisbar tidsvinst med att höja sitsen och göra Njorden rankare för att få ett bättre ”tryck”. Undrar en wannabe.

 6. Ulf

  Nja, nu är det ju ingen Njord som jag paddlar – det är mer Björns melodi..
  Annars stämmer det bra, alla racingkajaker har en betydligt högre sits. Men där har jag inte riktigt den balansen ännu, och särskilt i havssjö är det ganska skönt att sitta långt ner..
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *