Immeln/Raslången

immeln060909-10_01.jpg

Immeln och Raslången 060909-10 Efter en rejält regnig och blåsig vecka i Malmö var det skönt att komma upp till ”vildmarken” för lite lagom paddling och umgänge..
Vi var väl drygt 20 deltagare som lastade släpet och körde upp till Mjönäs vid sjön Immeln i nordöstra Skåne på lördagsmorgonen.

immeln060909-10_02.jpg
Högön

Efter sjösättning vid badplatsen gick första etappen tvärs över viken till Kvinnoöarna och sen vidare norrut upp mot Högön. Dags för lunch och därefter promenerade vi i samlad tropp upp genom skogen (kanske inte direkt den genaste vägen..) till toppen av berget för att beundra utsikten – ön gör verkligen skäl för namnet.
Paddling tillbaka för att sen lasta upp kajakerna för avfärd till den scoutstuga som vi brukar hyra för övernattningen. Som vanligt grillkväll och diverse diskussioner till sent på kvällen – myggen gick o la sig för oss..

immeln060909-10_03.jpg
Utsikten från toppen
stor bild

immeln060909-10_04.jpg
Scoutstugan Fågelsången

På söndagen var det så dags för Raslången strax öster om Immeln.
Nu hade vinden lagt sig och solen sken från en nästan molnfri himmel, så vi fick en mycket trevlig fika & baddag med korta avbrott för paddling. Först till Kiön sen vidare upp i Blankaviken. Enligt en troligen inte helt nykalibrerad Göran låg vattentemperaturen runt behagliga 17 grader..

immeln060909-10_05.jpg
Raslången

immeln060909-10_06.jpg
Lunch på Kiön

immeln060909-10_07.jpg
Bad i Blankaviken

immeln060909-10_08.jpg
Fler badare..

immeln060909-10_09.jpg
På väg hem

Lars Svensson gjorde en stark comeback som turledare. Förutom en liten extra dos ordning och reda bjöd han på några trevliga föreläsningar i allt från klubbens historia till snapphanarna, och framför allt – ett fantastiskt väder hela helgen!
16+14 km.

Björn har skrivit mer om turen på sin hemsida.

/ Ulf

6 kommentarer till “Immeln/Raslången

 1. Patric

  Vi har ju diskuterat jackor förr…
  På Björns bilder för denna turbeskrivning finns det två gånger ett foto på en ung man men olivgrön (?) paddeljacka (så tycker jag det ser ut). Vet du Ulf vad det är för en jacka?
  -p-
  ps. Fina bilder. Ja!

 2. Ulf

  Tja ung och ung.. Robban är väl i alla fall runt 35 nånting men jag ska framföra komplimangen..
  Har ingen aning om vad det är för jacka han har på sig men jag kan höra nästa gång jag träffar honom – han brukar vara utomhus rätt mycket och ha hygglig koll på grejerna så det kanske kan vara nåt.
  Ang bilderna så har jag bättre pli på photoshop än på kameran – men jag fuskar bara lite..
  / Ulf

 3. Patric

  35 är ungt och därmed basta!! 🙂
  Jag spanar in hit igen inom en vecka eller så med förhoppningar kring jackinformation. So long!

 4. Ulf

  På min tid var man knappt ung till 18 ungefär – men jag tror att han har flyttat hemifrån och rakar sig (i ansiktet får man väl tillägga nuförtiden..).
  / Ulf

 5. Roberth

  Hej Patric

  Jag köpte jackan på ”Outlet” i Usa. Jackans ”tyg” är av ”Palm typ” (XP 50-200 dvs. ribbstickad nylon med ett lager av DWR coating/laminate) och jag antar därför att det är någon form av ”double branding”.

  Tyvärr så hittar jag ej ”lapparna” som satt på jackan när jag köpte den och vet därför ej därför under vilket namn den marknadsförs.Om du är riktigt intresserad så kan jag dock försöka få tag på fakturan och på så sätt kanske klura ut ”tillverkaren”.

  Har du fler frågor så finns jag på 0708-477158

  /Robban

  P.S Jag är 36, bor själv o använder Gillette Cool Wave (”både här o där” ) dagligen 🙂

 6. Patric

  Thnxs!
  Men då släpper vi det: USA-köp plus informationsosäkerhet är lika med för mycket jobb och för lite output.
  36 är ungt, och därmed basta! 😉
  Patric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *