Slädö

slado070203-4_11.jpg

Blekinge Listerby 070203-04 Efter torsdagspaddlingen nere på klubben snackade Robban och jag lite löst i bastun om möjligheten att komma loss till helgen. Lite mailkorrespondens under fredagen gjorde att Erik & Pia, Magnus och Björn satt och fikade i solen när Robban och jag (sena som vanligt..) dök upp i Slättanäs småbåtshamn strax innan tolv.
Det hade blåst rätt kraftigt under natten men hela Listerby skärgård ligger väl skyddat och dom hade dessutom lovat att det skulle mojna efter hand – och solen värmde ju skönt bara man höll sig i lite lä!

slado070203-4_01.jpg
Slättanäs

slado070203-4_02.jpg
Vinden i ryggen Kvalmsö

Efter att ha packat kajakerna satte vi kurs österut. Första stoppet kom när vi skulle passera under den lilla bron mellan Kvalmsö och fastlandet – högvatten hade gjort det till en lågbro.. Vi hade väl lite funderingar på att rolla oss under alternativt bära över, men det blev att tillslut att paddla runt. Björn som bara var ute på en kort sväng tackade för sig när vi vände om.
Nästa hinder dök upp innan innan Hjorthammar – 3 cm is.. Men nu hade Erik lackat ur och hackade sig en kanal utefter kanten närmast land så vi kunde passera!

slado070203-4_03.jpg
Hårt vatten..

slado070203-4_04.jpg
Stickspår

slado070203-4_05.jpg
Innanför Tumholmen

Lunch i lä på Tromtös sydspets – lätt att dra upp kajakerna och rekorderliga sittmöbler. Därefter fortsatte vi den vanliga rutten runt Almö, mellan Arpö och Kalven, och vidare till viken på Slädös sydvästspets. Helt skyddat från nordvästan och med utsikt mot Ljungskär och havet.

slado070203-4_06.jpg
Lunch Tromtö

slado070203-4_07.jpg
Robban o Erik på väg runt Almö

slado070203-4_08.jpg
Hästholmsfjärden
Stor bild

slado070203-4_18.jpg
Sista solen
Stor bild

Efter att slagit upp tälten satt det skönt med en snabb promenad för att få upp värmen – man blir lätt lite ruggig när mörkret kryper på och temperaturen faller. Därefter matlagning och det vanliga ljuget runt lägerelden. Fullmånen dök upp strax efter åttablecket (ungefär samtidigt som Robban kröp in i tältet..) och genom lätta slöjmoln spreds ett blekt sken i viken.
Jag hade garderat med extra sovsäck den här gången, så jag sov riktigt gott!

slado070203-4_09.jpg
Framme vid Slädö
Stor bild

slado070203-4_10.jpg
Venus
Stor bild

Det var jämngrått men lite ljummare i luften när vi vaknade nästa morgon. Efter att ha matat både oss själva och svanen som kom förbi, var det dags för promenerande igen. Vi tog den nordliga slingan runt ön den här gången. Vi inspekterade konstiga svampar på träd och håriga björkar innan vi kom tillbaks till lägret för en snabbfika.
Lagom till vi hade packat ihop och satt i båtarna dök solen fram igen!

slado070203-4_12.jpg
Promenad runt ön

slado070203-4_13.jpg
Robban, Pia, Erik och Magnus

slado070203-4_14.jpg
Solen kommer..

Samma väg tillbaka runt Arpö, lunch i solen vid sundet till Kalven, och sen en lite seg motvindpaddling sista biten. När vi kom fram till Slättanäs var det mulet och västan bet i kinderna. Duggregnet kom dock inte förrän vi satt i bilen hem mot Malmö igen. Precis som det ska vara alltså..

slado070203-4_15.jpg
Mot Ljungskär
Stor bild

slado070203-4_16.jpg
Runt Arpö

slado070203-4_17.jpg
Eftermiddagsfika
Stor bild

Det var lite beslutsångest innan vi kom iväg – man glömmer lätt att även en taskig helg i skärgården slår dagar i stan på fingrarna – alla gånger. Och när det är bra är det riktigt bra.. Kanonväder, trevligt sällskap och dubbla sovsäckar kan inte misslyckas!
14+9 km.

Erik har lagt ut en fullmånesbild på hemsidan – det kommer nog mer.. Nu finns det fler bilder på plats!

/ Ulf

7 kommentarer till “Slädö

 1. Björn Svensson

  Hej!

  Visst Eriks bild på månen är grym. Men dina är inte dåliga dom heller, den på svanen är ju grym. Blev inte så lång runda för mig ihop med er men det var trevligt ändå.

  Mvh Björn

 2. Ulf

  När man inte har så mycket jobb för tillfället får man sysselsätta sig med något – och det är ju betydligt roligare att hålla på med bilderna än att ta hand om tältet o sovsäckarna.. 🙂
  / Ulf

 3. Pingback: www.kajak.nu’s blogg » Bilder från Listerby, februari 2007

 4. Pingback: Bilder från Listerby, februari 2007 | kajaknördar

 5. Pingback: Bilder från Listerby, februari 2007 | kajaknördar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *