Arpökalven

arpokalven070331-0401_01.jpg

Blekinge Listerby 070331-0401 Eftersom SMHI hade lovat kanonväder över helgen men sen återgång till mera normala temperaturer nästa vecka tänkte jag att det var bäst att ta påskturen redan nu – och man kan ju alltid klämma in en extra sväng nästa helg också om det vill sig..
Tyvärr var det lite svårt att hitta resesällskap så jag fick låna Hans gamla Golfpickup. Eftersom man ju är lite händig gick det bra att mecka till en ”lämplig” kajakställning men nästa gång ska jag nog försöka få något smidigare svetsat..

arpokalven070331-0401_02.jpg
Slättanäs

När jag sjösatte i båthamnen gassade solen och det var lika bra att försöka komma ut på öppet vatten så fort som möjligt för att få lite svalka. Även om det säkert var en 10-12 grader i luften så är vattnet fortfarande riktigt kallt – torrdräkten är guld värd, särskilt om man paddlar ensam..
Alltså, rakt österut, förbi Hjorthammar och lunch på Stora Ekeskär i Västra fjärden. Sen fortsatte jag söderut mot Bollösund, rundade Södra Bollö och snirklade runt bland alla stenar västerut förbi Hasslö.
Det blåste bara en svag sjöbris och en lätt dyning rullade in – fullt med fåglar överallt, mest svan, ejder och kanadagäss, samt förstås mås & trut.

arpokalven070331-0401_03.jpg
Lunch på Stora Ekeskär

arpokalven070331-0401_04.jpg
Utanför Södra Bollö
Stor bild

arpokalven070331-0401_19.jpg
Liten båt

arpokalven070331-0401_05.jpg
Framme vid Arpökalven
Stor bild

Jag kom fram till Arpökalven strax innan sex och satte upp tältet på Erik o Pias plätt precis nedanför stora berget på västsidan – helt i lä och utsikt över fri horisont! Upp med tältet (trångt!) och en lagom sval öl medan solen gick ner och fullmånen steg bakom ryggen..

arpokalven070331-0401_06.jpg
Solnedgångsöl

arpokalven070331-0401_07.jpg
Lördag kväll – västerut
Stor bild

arpokalven070331-0401_18.jpg
Lördag kväll – söderut

arpokalven070331-0401_09.jpg
Söndag morgon – österut

Natten var förvånandsvärt ljum nästan och helt stilla, några korpar i luften ovanför Arpö höll konsert då och då bara. Eftersom jag sov med öppet tält vaknade jag när det började ljusna och tog en morgonpromenad runt ön.
Hela förmiddagen rann iväg på några koppar kaffe och just ingenting annat, och jag kom inte i kajaken förrän halv ett ungefär.

arpokalven070331-0401_10.jpg
Ensam gran bland enarna

arpokalven070331-0401_11.jpg
Rätt ok även på söndag fm..

arpokalven070331-0401_12.jpg
Mot Långörarna och Boastyr

I strålande sol och en svag ostlig bris paddlade jag söderut mot Långörarna och Boastyr. Vi hade snackat om möjligheten av att ev tälta här och jag tänkte kolla lite. Jovars, har man bara självstagande så går det nog ok, men noll skydd och m y c k e t fågel.. Och dom protesterade högljutt vad jag än sysselsatte mig med..

arpokalven070331-0401_13.jpg
Liv och död

arpokalven070331-0401_14.jpg
Ljungskär
Stor bild

Vidare förbi Stångskär (fågelskydd – som nästan alla de yttre skären) och sen till Ljungskär och lunch. Här rann det konstigt nog också bort nån timma i solskenet så jag hann inte tillbaka till bilen förrän halv fem..

arpokalven070331-0401_15.jpg
Vår

arpokalven070331-0401_16.jpg
Stutaflöten

arpokalven070331-0401_17.jpg
Nej, jag vart faktiskt inte stoppad av polisen..

Jo det var en riktig kanonhelg – och alla ni som inte var i Blekinge, var ni än var så var ni nog på fel plats..
22+12 km.

/ Ulf

5 kommentarer till “Arpökalven

 1. Erik S

  Ser gött ut!
  Och jag håller med i alla fall på lördan så var jag på fel plats; en mässhall på Elmia i Jönköping är inte optimalt när det är fint väder. men gårdagen fick klart godkänt i alla fall.
  Vi har börjat blöta våra tält med wettexduk så inte torrspirckorna blir för allvarliga…

 2. Ulf

  Ni som bor på landet kan väl ställa ut tälten i trädgården och flytta ut.. 🙂
  Men nu till påsk får det väl bli bättring!! Läste på din sida att ni ev funderar på Koster eller Misterhult – möjligt att det blir lite långt för oss ”sydskåningar”, vi får väl konferera lite under veckan.
  / Ulf

 3. Björn Svensson

  Hej!

  Ja det såg riktigt gott ut. Kanon fina bilder, kan man bli annat än sugen på att blöta ner kajaken lite.
  Med vänliga hälsningar
  Björn S

 4. Christian Cronberg

  Tjena Ulf!

  Har ni sydskåningar konfererat färdigt? Blir det TV-soffan eller MrHult? 🙂

  Christian

 5. Ulf

  Jag har visserligen soffa men ingen tv så det går bort!
  Vi snackade lite löst i går och det blir nog Blekinge igen under helgen. Koster eller Misterhult är ju kanon också men det blir +40 mil enkel resa och eftersom vi inte har tid att paddla alla dagarn (sant, tyvärr..) så känns det lite långt..
  Men sen hade vi planer på sön-måndag i första hand.. eller typ lördag kväll, sön-måndag med lite tur. Nån dag borde vi väl kunna ses i alla fall? – jag mailar dig direkt för mer info. Och är det någon mer som vill hänga på så hör av er!
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *