Kullen

kullen121222_01

Kullen 121222 Det blev en dags ledigt till innan helgen körde igång på riktigt och vädret såg ut att hålla sig någorlunda i skinnet, läge för lite paddling igen. Och då tillbaks till den ursprungliga planen, Kullen alltså. Fast nu med Anders som sällskap i stället för Karl-Johan..

kullen121222_02
Höga berg

Prognosen var lite si så där.. Uppehåll, några grader under nollan och en rätt bister nordostlig vind, 7-12 m/s. Vi beslöt att sjösätta i Mölle, runda spetsen och se hur det kändes. Visserligen blir det väl ungefärlig frånlandsvind men den har ju hela Skälderviken att bygga upp på.
Lugnt inne i hamnen, 0 grader och noll vind, bara lite pudersnö på marken. Första biten utefter berget var skön och vi började nästan hoppas på att det skulle spricka upp. Men när vi rundade spetsen och passerat en del ström sjö mötte vi vind och vågor.

kullen121222_03
Kullen västra Oc(3)WG 20s 14M

kullen121222_04
Stökig norrsida

Inte så farligt som väntat så vi beslöt paddla vidare ner mot Nimis innan Arild. Mest motsjö men en del spegelvågor från klipporna närmast land. Efter tag började det dock snöa rätt rejält och även om det inte höll i så länge bet det ordentligt i kinderna. Väl frame var det mycket skönt att vända om och få allt i ryggen i stället. Betydligt snabbare paddling tillbaka..
Inga roliga bilder tyvärr, med tumvantar i neopren fipplar man (jag i a f..) inte så mycket med kameran i rådande sjögång.

kullen121222_05
Lugnt på spetsen

kullen121222_06
Heidi & Anders
stor bild

Det är på de flesta ställen knepigt att gå iland på norrsidan, särskilt när vinden ligger på, så vi beslöt att skjuta på fikan o ta den i Mölle i stället. 2 mils paddling utan rast är ju ändå normal veckotursdos, nu i nästan tomma kajaker dessutom..
Så efter att ha lastat kajaker och bytt om till torra kläder kunde vi äntligen klämma i oss några mackor och klementiner. Mölle höll god servicenivå med öppen toalett nere vid hamnen, tyvärr utan handtorksfläkt. Och det var stängt i affären som sålde krimskrams, stor besvikelse eftersom vi led akut brist på just det..

kullen121222_07
Mörka moln

kullen121222_08
Tillbaka igen

Skön paddling dan innan dan innan dan.. Ganska kylslaget på norrsidan men helt myggfritt och lagom solfaktor. Dessutom utan trängsel på vattnet, vi mötte inga andra kajaker den här gången..

Paddlat 20 km.

/ Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.