Arpö

arpo070407-08_13.jpg

Blekinge Listerby 070407-08 Det var lite pyssel innan det blev någon paddling till helgen, Erik & Pia skulle upp till Misterhult, Kenneth hade skickat ut mail om samling i Listerby på fredagen, Anders ville ut redan på torsdagen och Robban hade ont i armbågen..
Det slutade med att Robban och jag åkte upp till Blekinge på lördagsmorgonen i stället, och löste av Kenneth & co vid hamnen i Slättanäs – medan Anders hängde på en extra sväng under dagen.
Det var inte lika varmt som förra helgen men solen sken och SMHI hade lovat hygglig vind och uppehåll.

arpo070407-08_01.jpg
Kycklingar..

Vi paddlade den vanliga rutten österut – under bron till Kvalmsö, förbi Hjorthammar och sen lunch i lä på Almö. Från vattnet såg platsen riktigt trevlig ut men när vi kom upp på land var det mer som ett kalhygge – med en promenadväg en meter brevid.. Men fika smakar ju som tur var alltid bra utomhus, oavsett hur det ser ut bakom ryggen!

arpo070407-08_02.jpg
Robban & Anders

arpo070407-08_03.jpg
Medvind

arpo070407-08_04.jpg
Framme på Arpö

Vi fortsatte runt Almö in i Hästholmsfjärden och genom Grönasund, där Anders vek av hem till bilen. Robban och jag paddlade vidare till Ljungskär för att kolla lägerplats, men även om vinden skulle vrida mot syd under kvällen, kändes det lite väl utsatt där. Tillbaks till Arpö och i sundet mittemot Kalven gick vi i land och hittade faktiskt en fin plätt – helt plant med perfekt utsikt. Lite väl fri horisont skulle det visa sig..

arpo070407-08_05.jpg
Regn på väg
Stor bild

Det blåste fortfarande ganska kraftigt så vi beslöt att ta middag en bit in i skogen i en glänta under en stor ek. När sen vinden vred över mot syd utan att avta och dessutom molnen började torna upp sig, var det lika bra att flytta upp tälten också.
Precis när mörkret hade lagt sig kom så regnet..

arpo070407-08_06.jpg
Söndag morgon
Stor bild

Jag vaknade ganska tidigt av att solen lös upp tältet och när jag tittade ut gnistrade det av fruset regn överallt. Lite kaffe och så en promenad runt halvön – fantastiskt vackert med strålade sol, helt vindstilla och frosten kvar i alla skuggorna!
När jag kom tillbaka hade Robban vaknat och efter frukosten tog vi en längre sväng runt hela västsidan av ön. Nu började både vind och moln komma igen – busväder var på väg..

arpo070407-08_07.jpg
Arpökalven

arpo070407-08_08.jpg
Frost
Stor bild

arpo070407-08_09.jpg
Robban borstar tänderna

arpo070407-08_10.jpg
Ljungskär
Stor bild

Vi kom i båtarna strax innan ett och paddlade sakta hemmåt. En sväng runt Väster & Österhomen, Eneholmen och sen ner i sundet mellan Slädö och Vagnsö där vi lunchade på Lillholmen.
Sista biten hem var ganska kall fastän vi hade vinden i ryggen..

arpo070407-08_11.jpg
Lunch Lillholmen

arpo070407-08_12.jpg
Påsk

Hela vägen hem till Malmö öste regnet ner – det höll bara upp när vi lastade av kajakerna!

Skönt att i alla fall komma iväg några dagar och även om inte vädret var lika gynnsamt som helgen innan, satt söndagsmorgonen som en smäck..

14+9 km.

/ Ulf

7 kommentarer till “Arpö

 1. Erik S

  Ser gött ut!
  Vi hade det oxå fint, har inte riktigt fått tummen loss med bilderna bara, kom nåt emellan som tar en 8-10 timmar…

  Men du får ta det lugnt så det inte blir alltför ”uppkört” kring Arpö och Arpökalven med så pass täta besök 😀

 2. Ulf

  Jo det börjar kännas rätt hemma i Listerby, som tur var syns ju inte spåren i vattnet.. Men tältplatsen på Arpö var ny – och den borde vara ännu bättre när eken slår ut senare i vår!
  Jag väntar på bilderna från Misterhult – typ senare i kväll då va?
  / Ulf

 3. Ulf

  Vi hade nog någon grad varmare på våran tur men av dina bilder att döma tror jag ni åt betydligt bättre.. 😉
  / Ulf

 4. Ulf

  Hmm.. WP brukar säga till när det kommer nya kommentarer men dom har tydligen slappat till sig – får väl börja läsa mina egna inägg lite nogrannare..
  Tack Jim! Vi får väl se när vi kan träffas i sommar – Stocken, eller nån gång under MKKs veckotur kanske?
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *