Rönne-Å-rännet

ronne070505_01.jpg

Ängelholm 070505 Nu har jag kört med nya vingen i ganska precis två månader – drygt 46 mil – och det var dags att se vad det skulle kunna ge i årets upplaga av Rönne-Å-rännet.
Jag hade jobbat kvällen innan så jag var rätt seg när jag vaknade av ett gäng kajor som satt i stuprännan och retades med katten, och strax därefter ringde Leif och undrade om jag fortfarande sov. En trög start..

ronne070505_02.jpg
Lasta kajaker

Men det blev bättre! Solen värmde gott när vi, efter lite ofrivillig sightseeing runt Ängelholm, kom fram till ÄKKs nya klubbhus som ligger mycket vackert med en fin grässlänt ner mot Rönne å.
Den nya bansträckningen innebar att vi först skulle paddla 3 km nedströms, vända och passera klubben, fortsätta 7 km uppströms och sen tillbaka till målgång vid klubbhuset. Rönne-å-rännet har tidigare varit känt för väldigt snabba 20 km men det här lovades vara en mer korrekt distans..

ronne070505_03.jpg
Uppvärmning innan start

Själva paddlingen gick mycket bra tycker jag. Det är väl inte helt optimalt med skäddakajak när det slingrar som mest och det utesluter även våghäng, men jag är rätt hemma i båten och kan jobba obehindrat utan att behöva tänka på balansen. Tycker också att den har hyggligt glid och inte ”pråmar” sig för mycket. Kom i mål på 1.48.40 vilket jag är nöjd med – hade väl kunnat tjäna några minuter på roder och bättre träning men sen är det nog stopp i den här kajaken.
Jag ska nog köra den på DKM+ nu augusti också och då tror jag att den lämpar sig bättre, särskilt om det blåser lite mer.

Men till nästa år hade en smalare roderbåt suttit fint – antingen köpe eller nytt hemmabygge..

ronne070505_04.jpg
Alexandra Nielsen 1:a K1 damer

ronne070505_05.jpg
Kan det verkligen stämma.. Marja och Leif

ronne070505_06.jpg
Nils Sjöberg, 2:a K1 Junior, hämtar medalj & pris

Tyvärr krockade årets upplaga med tävlingar i Finspång så startfältet var glesare än vanligt. Lite synd för det är ett mycket trevligt arrangemang som ÄKK ska ha all heder av!

Ett stort tack också till Annelie Lindberg som skötte kameran när jag hade annat för mig!

Andra resultat från MKK (med reservation för ev fel – tidtagningen var väl inte riktigt hundra..):
Alexandra Nielsen 1.41.29 – 1:a K1 damer
Nils Sjöberg 2.00.44 – 2:a K1 junior
Eugen Hellström 2.00.49 – 3:a K1 junior
Jörgen Lerstorp 2.04.15
Roland Isaksson 2.05.02
Annika Nielsen 2.09.06
Stefan Andersson 2.14.51
Marja-Liisa Ylitalo 2.15.29
Martin Degerman 2.16.11
Leif Oskarsson 2.17.18

Så vingpaddeln var nog inte helt fel i alla fall. Styrtagen funkar fortfarande sådär men rollar och stöd börjar sitta helt ok. Fast jag måste nog köra lite mer med plattisen också – när man nån gång byter tillbaks känns det v ä l d i g t konstigt..

/ Ulf

5 kommentarer till “Rönne-Å-rännet

 1. Erik S

  Va? ”Bara” 46 mil? 😉 Trodde du körde minst 2 varv om dan?
  Köpekajak? Det håller väl inte? In i verkstan med dig!!

 2. Ulf

  Näe, jag fuskade faktiskt en aningens med grundträningen.. Fick lite känningar i armbågarna efter att ha kört fullastat i sjögång (tungt att styra) några helger i Blekinge, men nu har det bättrat sig så det är bara att öka igen!
  Och köpa vill man ju helst inte.. Fast det hänger mest på att hitta en fungerande bygglokal (vardagsrummet på 4:e våningen kommer rätt långt ner på listan) – och jag har ju redan börjat skissa på ny båt..
  / Ulf

 3. Janina

  Vilken fin morgon det måste ha varit när kajorna väckte dig! Otroooligt vackert ljus!
  Kommer det några bilder från Foster-kursen också, eller har de regnat bort? 😉

 4. Ulf

  Ska gå igenom alla Nytäppetbilderna men sen så kanske det kan bli en snutt om Foster också. Fast allra först måste jag nog jobba några timmar. Och därefter är det väl dags för lite kvällspaddling så man håller siffrorna uppe.. 🙂
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *