Nytäppet

nytappet070516-18_01.jpg

Nytäppetträffen 070516-18 Regnet öste ner när Leif och jag lämnade Malmö på onsdagskvällen och vi var väl så där lagom sugna på att tälta någonstans nere vid hamnen i Nytäppet..
Men efter halva resan lättade det upp så när vi kom upp beslöt vi att paddla ut till Östra Bokö direkt i stället. Visserligen var klockan halv tolv när vi sjösatte men det blir ju inte riktigt mörkt så här års så det gick fint att hitta rätt.
Det satt bra med lite småljug och några mackor innan vi gick och la oss..

nytappet070516-18_02.jpg
Mörkerpaddling

nytappet070516-18_03.jpg
Torsdag morgon

Busvädret nådde fram senare under natten och jag vaknade på morgonkvisten av regn på tältduken. Men frampå förmiddagen lättade det långsamt upp och medan några var ute på grönlandspaddling med Andi passade Leif o jag på att ta en promenad runt ön.

nytappet070516-18_04.jpg
Boköfjärden

nytappet070516-18_05.jpg
Andi rollar

nytappet070516-18_06.jpg
Katarina, Leif och Christian

Efter lunchen stack Katarina, Christian, Leif och jag iväg en sväng till Tärnö för att i alla fall få lite paddlat innan kvällsmaten. Nu hade moln och vind försvunnit nästan helt och det var bara dyningen kvar som rullade in mellan öarna.

nytappet070516-18_07.jpg
Leif förklarar..

nytappet070516-18_08.jpg
Torsdag kväll
Stor bild

När vi kom tillbaka var det fullt med kajaker och tält överallt. Göran och Robban dök upp från Malmö, Erik & Pia, ett gäng från Göteborg, några Stockholmare plus en hel massa som man inte hann snacka med.. Det blev en trevlig kväll!

nytappet070516-18_09.jpg
Fredag morgon
Stor bild

Fredagen startade grått som torsdagen, men utan regnet. Efter en långsam frukost hängde vi med Erik o Pia, Peter, Patric, Thomas och Maria till Tärnö. Lunch (och skumbananer..) i viken på sydsidan, promenad upp till toppen för att kolla utsikten och inspektera alla bunkrar, och sen glasspaus i hamnen.

nytappet070516-18_10.jpg
Landstigning Tärnö

nytappet070516-18_11.jpg
Bunker

nytappet070516-18_12.jpg
Maria

nytappet070516-18_13.jpg
Traktorträngsel

nytappet070516-18_14.jpg
Glasspaus

nytappet070516-18_15.jpg
Sjöräddningen räddar Linda

Vi kom tillbaka precis till Sjöräddningens uppvisning och efter att ha sett Linda bli räddad började det bli dags att packa ihop – Leif och Robban var tvungna att jobba på lördagen. Jag skulle gå kurs med Nigel Foster på fm och sen hålla nybörjarkurs på em. Kul det med men ändå lite tråkigt att behöva åka hem..

nytappet070516-18_16.jpg
På väg hem

nytappet070516-18_17.jpg
Kaffe

Nytäppetträffen arrangeras av KajakSyd och i år var tredje gången – tyvärr råkade det kollidera med Kajakevents mässa i Malmö. Det var en riktig toppenhelg – lagom paddling, mycket folk, trevlig stämning och bra väder. Om du missade – se till att boka inför nästa år!
1+9+14 km.

Erik & Pia, Peter S och Björn S har mer..

/ Ulf

9 kommentarer till “Nytäppet

 1. Peter S

  Kanonfina bilder Ulf! Gillar speciellt ”Torsdag kväll”. Det var en mycket trevlig helg med bra mix av varierande paddling och trevliga stunder på land. Hur var Nigelkursen?

 2. Roberth

  Hej hopp

  Synd att jag missade er tur..skumbananer är en säker favorit 🙂
  Jag kan fortfarande inte paddla men vad tror du om att rolla lite på torsdag??

 3. Eriik S

  Ja, det var supertrevligt! Men farligt; man får mersmak för det där med paddling och att vara utomnhus 😉 Vill ut mer!

 4. Ulf

  Jo det satt verkligen fint – visserligen har jag paddlat en hel del sista tiden men tältet började se lite ledset ut.. Och det var kul att träffa likasinnade igen! Blir bara aningens betänksam ang göteborgarnas kosthållning – Vår andra kontaktman i regionen brukar bjuda på kokosbollar.. Får väl ta upp ämnet när jag lyckas pallra mig upp nästa gång – Valöträffen kanske!?

  Och Robban – troligtvis ingen paddling torsdag kväll, måste nog jobba.. (vilket egentligen bara betyder att paddlingen antagligen kommer att ske torsdag eftermiddag i stället!).
  / Ulf

 5. Roberth

  Det har varit för mycket jobb på sista tiden så jag har bestämt mig för att utnyttja mina nya ”befogenheter”..dvs jag tar ledigt resten av veckan…ses på torsdag 🙂

 6. Patric

  Kokosbollar är näppeligen del i Skumgodisakademins stolta kunskap och tradition.
  Men gott ändå!! 🙂
  Gott; och nyttigt skulle jag till och med säga. För själen.

  [Rågbrödsakademin? Frukostgrötsnjutarna? Klubben för grova skorpor och kikärtspure? Fältet är öppet för allehanda nördigheter – och sociala samlingar för inbördes beundran och utåtriktat vi&dommande… 🙂 ]

  Och i går åt jag fantastiskt Grännaknäcke i mörk choklad efter paddlingen. 🙂

 7. Ulf

  Hmm.. minerad mark tydligen.. Kan det vara att göteborgare är ovanligt känsliga för lågt blodsocker och därför väldigt måna om matintaget?? Och Grännaknäcke i mörk choklad på det, man vet inte riktigt vad man ska säga..
  Vad hände med den gamla hederliga pulver & påsmaten ute i fält?

  Sen när det gäller graden av nördighet tycker mina (andra) kompisar att jag minsann har så det räcker – typ bygga kajaker och tälta o paddla mitt i vintern iförd neopren & gortexkostym. Allt frivilligt dessutom..
  / Ulf

 8. Patric

  Tjena, ute och slösurfar en sväng. Hos det där johanssonform…
  För tusan, du har ju formgivit väsentliga delar av mitt liv. Skoj! Fast High Chaparall hör knappast dit…
  Hursomhelst; Imponerande! Snyggt! Kul!

 9. Ulf

  Tack! Jo, det har hunnit bli en del. Ibland funderar man nästan på om det inte är dags att börja ta det på allvar – och sluta grunna på vad man ska bli när man blir stor..
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.