Stockenträffen

stocken070823-26_01.jpg

Orust 070823-26 Egentligen hade Carin och jag tänkt upprepa förra årets paddling från Marstrand upp till Stocken men väderleksrapporterna var inte riktigt av samma åsikt den här gången.. Fredagen var visserligen lugn o fin men sen började det blåsa. Ordentligt..

stocken070823-26_02.jpg
Fortfarande rätt tomt – frukost fredag morgon

Så vi körde direkt upp till Orust och kom fram till campingen på Stocken strax innan midnatt. Ljummet och vindstilla men en miljon knott som surrade framför pannlampan när vi slog upp tältet.
På morgonen var det rätt glest på tält men några hade redan hunnit upp. Det är skönt att få en dags paddling i lugn och ro innan allt kör igång på fredagskvällen..

stocken070823-26_03.jpg
På väg ut mot Härmanö

Carin och jag hängde med Erik & Pia, James & Babs och Jens ut mot Härmanö. Först ut en sväng i Vallerö sund, lång lunch i soldiset på Härmanö huvud och sen norrut utefter Härmanö. Vinden var fortfarande beskedlig men en svag dyning rullade in och bröt över grynnor & klippor. Trevlig paddling och mycket snackande.. Glass i Gullholmen och sen tillbaks till Stocken.

stocken070823-26_04.jpg
Vallerö sund
stor bild

stocken070823-26_05.jpg
Lunch Härmanö huvud

stocken070823-26_22.jpg
Erik, Carin & Barbro

stocken070823-26_21.jpg
Erik & Barbro
stor bild

stocken070823-26_06.jpg
Barbro
stor bild

stocken070823-26_07.jpg
Hättan

stocken070823-26_08.jpg
Freya och Dubside

När vi kom tillbaka hade det börjat trilla in lite mer folk och det blev mycket hälsa och ”kul att ses – hur är läget..” Hann också med att provpaddla en Ocean-X från Kajaktiv – 640 x 50 och 16 kg. Nånting åt det hållet hade suttit fint till nästa DKM+..
Efter en dusch promenerade vi över till badstranden på andra sidan och såg Freya, Dubside och Måns visa ungefär en miljon olika grönlandsrollar. Dubside påstår visserligen att ”don´t blame the kayak” men det vete f-n.. – paddeln verkar dock helt sakna betydelse för det gick precis lika bra utan!

stocken070823-26_09.jpg
Grönlandsrollare

stocken070823-26_11.jpg
Fredag kväll

Senare på kvällen blev de mer snack och öl på restaurangen innan det var dags att krypa ner i sovsäcken. Nu hade västan kört igång och det fladdrade rätt bra bland tälten under natten..

stocken070823-26_12.jpg
Utsikt över Vallerö sund
stor bild

På lördagsmorgonen hade vinden nått 12-14 m/s men ännu inte vridit fullt över till väst. Vi kom iväg ett gäng ut mot Härmanö igen och det gick rejält trögt.. Jag är hyggligt tränad och har en lätt kajak men det kändes – det blev att kämpa sig fram varje meter. Vad tjejerna tyckte i sina betydligt tyngre båtar kan jag bara gissa – bra jobbat i alla fall!

stocken070823-26_13.jpg
Härmanö huvud
stor bild

Men det var verkligen värt resan. När vi kom fram möttes vi av ett fantastiskt skådespel! Jag har vart med om det innan men man blir alltid lika imponerad..
Några paddlade ut för att känna lite på skummet utanför viken – att ta sig förbi stenarna och över bränningarna var det nog ingen som ens funderade på.. Lars & James som har erfarenhet från forspaddling visade hur man hanterade vågor och eftersom Glenn från tidningen Paddling sprang runt som en bergsget på klipporna med sin kamera dyker det nog upp bilder i nästa nummer..
Efter ett tag kom fler från MKK förbi och ännu en sväng i gräddskummet innan vi vände tillbaka. Om det tog nästan två timmar ut gick hempaddlingen på dryga halvtimman!

stocken070823-26_14.jpg
Rolltävling

stocken070823-26_15.jpg
Lördag kväll

Rolltävlingen hölls i år innanför bryggan vid badstranden men det var nog svårt ändå pga vind & vågor. Tyvärr var det rätt kallt i blåsten på land också så publiken troppade av efter hand. Ett tajtare program kanske också skulle underlätta – nästa år..?
Hur det gick? Tja, inte helt otippat vann Dubside med nästan dubbelt så många poäng som andremannen..
På kvällen middag i restaurangen och ett föredrag med fina bilder från Freyas och Greg Stamers paddling runt Island tidigare i år.

stocken070823-26_16.jpg
Gullholmen, utsikt mot Råön och Stocken

Fortfarande rätt blåsigt på söndagsmorgonen men nu mer över mot nordväst – behagligare för de som stack ut till Härmanö en tredje gång.. Själv tog jag och några till från klubben en sväng upp till Gullholmen för lite fika och glass i hamnen. Ett gäng påstridiga gråsparvar höll oss sällskap och tog varje tillfälle att sno åt sig en bit glass & rån!

stocken070823-26_17.jpg
Glasspaus

stocken070823-26_18.jpg
Pjoddar

stocken070823-26_19.jpg
Ännu fler..
stor bild

stocken070823-26_20.jpg
På väg hem, Jörgen och Leif
stor bild

Stockenträffen kan klart rekommenderas för såväl nya som erfarna paddlare! Umgås och snacka med andra kajakister, gå kurs, lyssna på föredrag, prova kajaker och kolla olika hemmabyggen, eller kanske bara paddla en sväng – det finns massor att se t ex Kärringön, Vallerö, Härmanö eller Gullholmen. I år dessutom med flera intressanta internationella föreläsare/instruktörer. Solen sken kanske inte hela tiden men vi slapp regn och som bonus rejäl västanvind!
Själv blev det paddlat ungefär 17+11+8 km.

Fler som redan har bild & text om träffen: Erik & Pia, Björn, Peter och Magnus.

Vi syns väl nästa år igen, eller?!

/ Ulf

7 kommentarer till “Stockenträffen

 1. eriksjos

  Fina bilder! Och visst var det trevligt. Nu till helgen är det Rävholmsträffen, brukar oxå vara supertrevligt för alla typer av kajakister

 2. Ulf

  Får se om jag kan komma loss i helgen också – det börjar ju dra ihop sig till månadsskifte med allt vad det innebär av oförutsedda utgifter typ hyra o sånt.. Alltså man kanske måste utföra lite inkomstbringande j o b b…
  / Ulf

 3. Ulf

  Hmm.. Kan upplysa att du snackar med uppskjutarnas okrönte.. Och jag behöver definitivt inte inledas i frestelser – går rätt bra själv.
  Var faktiskt lite inne på att gå upp extra tidigt måndag morgon i stället och jobba ikapp då (naturligtvis först efter att ha gått igenom helgens bilder..). Vi får väl se hur det blir med den saken..
  / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *