Ny kajak

nykajak060130.jpg

Så börjar det bli dags att köra igång igen..
Jag tänkte att det skulle bli en lite lättare och snabbare motionskajak för havspaddling och långlopp och med möjlighet att ta med grejer för kortare övernattningsturer.
Har utgått från min gamla båt med mindre bredd och rundare botten men fortfarande med ganska mycket språng i köllinjen för att behålla manöverbarheten. Sittbrunnen blir också likadan med en tajt sittställning och bra knästöd – inte den ultimata snabbpaddlarvarianten men den har funkat bra för mig.
Sen behåller jag även den ställbara skäddan men tänkte komplettera med ett litet underliggande roder som man någorlunda enkelt ska kunna montera vid tävlingar t ex.
För att få ner vikten så bygger jag i 4 mm list den här gången och jag ska försöka snåla med plasten för att förhoppningsvis komma ner i 17-18 kg utan att kompromissa för mycket med hållbarheten.
Måtten är 565 x 51 cm, 49 i vattenlinjen, våta ytan ca 2,07 m2 och pc-värde 56.
Så ser det ut just nu i alla fall – men allt brukar ju kunna ändra sig under resans gång..
Fortsättning följer.

/ Ulf

2 kommentarer till “Ny kajak

  1. Ulf

    Ha ha, nej det är bara estetsnobben johansson som tycke att det skar sig lite mot toppbilderna.. Jag är inte hundra på att det blir rött till slut men det skulle ju matcha flytvästen ganska bra i alla fall..
    / Ulf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.