Om

johanssonkajak.com är en website där jag presenterar bilder och berättelser från mina kajakturer runt om i Sverige samt lite om hur man kan bygga sin egen kajak.

Ulf Johansson

Är väl egentligen upplänning från början men bor sedan över trettio år tillbaka i centrala Malmö, där jag arbetar som frilansande illustratör och grafisk formgivare. Grundlade mitt intresse för vatten och friluftsliv under uppväxten på 60-talet tillsammans med mina morföräldrar när vi tillbringade somrarna i deras gamla ombyggda fiskebåt Mosing, runt om i Stockholms och Ålands skärgårdar. Fortsatte sen att segla i vuxen ålder men det kändes som utvecklingen sprang ifrån mig där – för mycket pengar och plast för min smak. Så när jag började paddla kajak för ett antal år sen var det som att hitta hem igen!

Är aktiv i Malmö Kanotklubb där jag har möjlighet att kunna utöva paddling både som träning och friluftsliv. Sekreterare mellan 02 och 12 samt säkerhetsanvarig från 05 till 14. Är certifierad instruktör enligt Nordisk Instruktörslicens, NIL, samt var verksam som examinator i föreningen. Har även ritat och byggt ett antal kajaker och här på hemsidan kan du följa de senaste byggena med lite kommentarer om hur jag tänker och går till väga. Står gärna till tjänst med tips och råd, dock säljer jag inga ritningar.

johanssonkajak.com

Info i menyn till vänster hittar du en kort presentation om mig själv och hemsidan, ett komplett Register över alla inlägg, ett urval Länkar till vänner, bekanta och annat som intresserar mig, samt kontaktuppgifter.

Under Innehåll finns ett antal kategorier; Bygga kommer under vinter/våren 2012 bli en någorlunda komplett byggdagbok där jag mer i detalj går in på de olika lösningar jag jobbat fram genom åren. Hur och varför jag gör som jag gör.. Kajaker innehåller mina fem senaste byggen. Corsa – en sportig långfärdskajak, och Competizione – en mer träning/tävlingsinriktad modell. Vintern 09 byggde jag en ny uppdaterad variant av Corsan – Corsa GT. Hösten 11 var det dags igen.. Ungefär samma kajak som tidigare men med en annan färg och med mer utförlig byggbeskrivning: Corsa SS. Sen våren 17 gjorde jag om samma kajak ytterligare en tredje gång: Corsa IV.MKK finns turberättelser från klubbturer med Malmö Kanotklubb och på NIL från examinationer med Nordisk Instruktörslicens. Under Upplevt slutligen, finns alla mina turberättelser sedan 2005 samlade årsvis. Vissa inlägg finns under flera kategorier och kan alltså sökas på olika sätt.

Andras åsikter och synpunkter välkomnas och under Kommentarer syns de senaste. Försöker föregå med gott exempel och hålla någorlunda hyfsad ton, kan dock inte garantera att jag alltid håller mig till ämnet.

Dessutom är de flesta inlägg taggade med en eller flera Etiketter. Lite tar upp kajakbygge men det mesta handlar om de olika skärgårdar jag paddlat i och öar som jag tältat på.

Fungerar inget annat går det att söka på hemsidan, alternativt skicka ett mail direkt till mig.

Till sist

Innehållet på johanssonkajak.com speglar i första hand mitt sätt att se på saker o ting och behöver inte nödvändigtvis alltid ha med verkligheten att göra. Alla bilder är mer eller mindre manipulerade i datorn och jag tar mig frihet att korrigera egna bilder & texter efter önskemål. Vill hellre återkalla känslan än att till varje pris söka det tekniskt perfekta.

Allt material på johanssonkajak.com är copyright-skyddat av mig och/eller respektive upphovsman. Du får gärna länka hit men lånar du bilder och/el text fråga först och glöm inte ange var det kommer i från..

/Ulf

”Havet är stort, evigt och stort” – Harry Martinson